Fimlab kiristi koronatestausta – nyt otetaan 3 000 näytettä vuorokaudessa, syksyllä noustaan 5 000 näytteeseen

Fimlabin Messu- ja urheilukeskukseen avaama jättimäinen koronatestauspiste on vastannut suureen testien kysyntään. Fimlabin Anu Mustila ja Finland Eventsin Hannele Nuotio kertoivat Tampereelle elokuun lopussa, että C-halliin otetaan kuusi autolinjaa rinnakkain. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Fimlab on kiristänyt tahtiaan koronatestauksessa. Tällä viikolla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa avattu massiivinen drive-in -näytteenottopiste vetää hyvin, ja nyt vapaita aikoja on jo saatavissa samalle päivälle. Piste aukeaa aamukahdeksalta ja palvelee myöhäiseen iltaan asti. Asiakkaita otetaan sisään kuusi autoa rinnakkain.

Myös näytteiden analysoinnin ruuhka on purettu tukeutumalla oman testauksen ohella yhteistyölaboratorioihin. Näytteitä on lennätetty tutkittavaksi myös Etelä-Koreaan.

Tällä hetkellä testien vastaukset saadaan alle kahdessa vuorokaudessa näytteenotosta. Fimlabin nettisivujen ajankohtaista-osioon on tulossa mittari, joka kertoo vastausviiveen päiväkohtaisesti.

Fimlab tekee valtaosan testeistä Tampereen keskuslaboratoriossaan suurilla automaattilaitteilla. Lisäksi kiireellisiä näytteitä tutkitaan PCR-pikatesteillä Fimlabin laboratorioissa Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Vaasassa. Testaus aloitettiin puoli vuotta sitten ja olemme nyt tutkineet kaiken kaikkiaan noin 120 000 näytettä.

Fimlabin toiminta-alue kattaa viisi sairaanhoitopiiriä ja noin 1,3 miljoonan asukkaan väestön. Testauskapasiteetti on tällä hetkellä noin 3000 näytettä vuorokaudessa ja nousee syksyn aikana 5000 näytteeseen. Se vastaa Fimlabin alueelle asetettua valtakunnallista tavoitetta. Koronatestitulosten vastausaikaa pystymme edelleen nopeuttamaan hiomalla testausprosessiin liittyvää tietotekniikkaa ja logistiikkaa yhteistyössä sairaanhoitopiirien ja kuntien kanssa.

– Henkilöstömme venyminen ja yhteistyökumppaneiltamme saamamme arvokas tuki ovat olleet edellytyksenä palvelujen määrän nostamisessa uudelle tasolle, kiittelee Fimlabin toimitusjohtaja Ari Miettinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut