Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina jo kello 15 – Luvassa on iltakoulu, jossa käsitellään ainakin raitiotien osa kakkosta

Muun muassa raitiotieasiat aikaistavat Tampereen kaupunginvaltuuston kokoontumista maanantaina. Kokous alkaa kello 15. Pasi Tiitola
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 7.9. iltakouluun jo kello 15.00. Iltakoulussa ovat aiheina Tampereen raitiotien osa 2 ja seudullinen laajentuminen sekä Hiilineutraali Tampere 2030 –tiekartta. Iltakoulua voi seurata suorana lähetyksenä kaupungin sivuilta kello 15 alkaen.

Valtuuston kokous alkaa kello 17.00 ja päätettävänä on Tampereen kaupungin lausunto hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi.

Valtuuston käsittelyssä on myös useita asemakaavoja. Hervannan pohjoisosan täydentämistä koskevaa asemakaavaa ehdotetaan nähtäville asetettavaksi. Asemakaavassa toteutetaan raitiotiehen tukeutuvaa täydennysrakentamista. Alueesta on järjestetty 2017 ideakilpailun. Täydennysrakentamisen myötä Hervannan keskusta laajenee ja esimerkiksi kevyen liikenteen yhteydet paranevat.

Tammelan kaupunginosassa osoitteessa Tammelan puistokatu 21 puolestaan ehdotetaan nähtäville asetettavaksi asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa uuden asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelin rakentamisen. Aloitteen asemakaavamuutokseen on tehnyt tontin omistaja. Katutasoon on tarkoitus osoittaa liiketilaa sekä asumista tukevia palveluja.

Korttelia kehitetään osana koko Tammelan kaupunginosan kokonaisuutta niin toiminnallisesti kuin kaupunkikuvallisestikin.

Vuoreksen Isokuusen alueen asemakaavalla täydennetään Isokuusen keskusta-aluetta. Kaavassa on Vuoreksen puistokatuun kytkeytyvä aukio, Hallinrinteelle, Lauhaharjanteelle ja Mistraalinkujalle kulkevat kävelyn ja pyöräilyn reitit sekä pieni puisto ja leikkipaikka Vuoreksen Puistokadun itäpuolelle.

Asunnot sijoittuvat suurimmaksi osaksi kerrostaloihin, mutta asemakaava mahdollistaa myös esimerkiksi rivitalojen ja kerrospientalojen rakentamisen. Tätäkin asemakaava esitetään nähtäville asetettavaksi.

Rautatien ja Rantatien välissä sijaitsevan tulitikkutehtaan alueen asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan asuinkerrostalon rakentaminen, tarkistetaan asemakaavan suojelumääräyksiä, lasketaan rakennusoikeuden määrää sekä nostetaan tontin luoteispäähän tulevan rakennuksen kerroslukua yhdellä kerroksella.

Asemakaavassa on myös kevyen liikenteen järjestelyjä. Tätäkin asemakaava ehdotetaan nähtäville asetettavaksi ja siitä pyydetään Pirkanmaan maakuntamuseon lausunto.

Nähtävilläolon jälkeen asemakaavat tulevat kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Valtuuston kokous on etäkokous. Yleisö voi seurata kokousta suorana lähetyksenä kaupungin tampere.fi -nettisivuilta. Kokouksen kulkua voi seurata ja keskusteluun osallistua myös Twitterissä. Kokouksesta raportoi kaupungin viestintäyksikkö Twittertilillä @tamperelive ja tunnisteella #trevaltuusto. Suoran lähetyksen yhteydessä on kommenttipalsta, jonne voi lähettää kommentteja verkkolomakkeella tai tekstiviestinä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut