Sanna Marin Helsinki Priden viralliseksi suojelijaksi – Suomen pääministeri tehtävässä nyt ensimmäistä kertaa

Pääministeri Sanna Marinista tuli Pride-tapahtuman suojelija. Pekka Ruissalo/Tamperelaisen arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin on Helsinki Priden virallinen suojelija vuosina 2020 ja 2021.

– Hallitus on sitoutunut edistämään ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa ja oikeuksia vahvistetaan lainsäädännössä ja palveluissa. Uudistamme translain itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi, parannamme intersukupuolisten lasten asemaa sekä muutamme laajasti lainsäädäntöä ja rakenteita tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta tukevaksi. Jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään, Marin toteaa.

Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Aaro Horsma on iloinen pääministeri Marinin suojelijuudesta.

– On suuri kunnia saada Sanna Marin Helsinki Priden suojelijaksi. Marin on monelle meistä esikuva niin hänen taustansa kuin vahvan ja empaattisen johtajuutensa takia, Horsma toteaa tiedotteessa.

Helsinki Priden virallisena suojelijana toimii nyt ensimmäistä kertaa Suomen pääministeri. Suojelijana ovat aikaisemmin toimineen muun muassa Aino-Kaisa Pekonen, Jani Toivola, Nasima Razmyar, Silvia Modig, Ville Niinistö, Tarja Filatov, Eva Biaudet, Paavo Arhinmäki, Mikael Jungner, Alexander Stubb ja Anni Sinnemäki.

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti syyskuussa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut