Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen Hesburger panee kampoihin maailman jättiläisille – yhdeksässä maassa toimivan firman 500. ravintola aukesi Ukrainaan

Suomen ja Baltian suurin hampurilaisketju Hesburger saavutti merkittävän rajapyykin, kun Ukrainan Kiovassa avautui kaksikerroksinen Hesburger autokaistoineen ja leikkipaikkoineen. Tuoreen avauksen myötä maailmassa on 500 Hesburger-ravintolaa, kerrotaan tiedotteessa. Sadoilla ravintoloillaan Hesburger haukkaa oman siivunsa hampurilaisravintolaketjujen kilpailussa maailmanmarkkinassa, jossa suurimpia tekijöitä ovat McDonald's ja Burger King.

Suomen 280 Hesburger-ravintolan lisäksi ketju toimii Liettuassa (57), Latviassa (50), Virossa (48), Venäjällä (36), Bulgariassa (19), Ukrainassa (6), Saksassa (2) ja Valko-Venäjällä (2). Sulkeissa ravintoloiden määrä.

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela uskoo lähivuosien maltilliseen kasvuun.

– Ilmassa on epävarmuutta, joka varmasti tavalla tai toisella vaikuttaa kaikkiin aloihin. Pikaruoka-alan kokonaistilanne on kuitenkin stabiili. Uskon, että Hesburger tulee lähivuosina kasvamaan tasaisen rauhallisesti useimmilla alueilla, joissa nyt toimimme, Kari Salmela sanoo tiedotteessa.

Hesburgerin juuret ulottuvat vuoteen 1966, jolloin nuori yrittäjäpariskunta Heikki ja Kirsti Salmela perustivat Naantaliin Kievarin grillin. Pikaruokakulttuurin rantauduttua Suomeen he avasivat ensimmäisen Hesburger-ravintolan Turun keskustan Hansakortteliin vuonna 1980. 1990-luvun puolivälin jälkeen Hesburger levisi Varsinais-Suomesta valtakunnalliseksi ketjuksi. Lukumäärällisesti eniten uusia Hesburger-ravintoloita avattiin vuosina 2011–2012. Prosentuaalisesti avattujen ravintoloiden määrä ei kuitenkaan ole yhtä merkittävä kuin 1990-luvulla, koska ravintoloita oli vuosina 2011–2012 jo yli 200.

Ensimmäiset askeleet ulkomaille ketju otti vuonna 1996, kun se avasi ravintoloita Saksaan ja Viroon. Hesburger-ravintoloissa työskentelee ulkomaat mukaan lukien lähes 8 000 ihmistä ja niissä asioi yli 190 000 asiakasta joka päivä, kertoo tiedote.

– Ilman osaavaa ja iloista henkilöstöämme Hesburgerin tarinaa ei olisi olemassa. Ketjuumme kuuluu myös iso joukko yrittäjiä eri maissa ja he ovat sydämellään mukana Hesburgerin toiminnassa. On hienoa, että olemme voineet vuosien saatossa laajentua näin moniin eri maihin, Kari Salmela sanoo.

Yhtiössä on tiedotteen mukaan yhä töissä useampia henkilöitä, jotka ovat olleet mukana 1980-luvulta saakka.

Pitkään tyhjillään olleeseen liiketilaan löytyi yrittäjä – Hesburger avaa ovensa konkurssiin menneen kohuhampurilaisketjun paikalle

Burger King vinoilee mainoskampanjassaan McDonald'sille – Ilmainen toimitus kuuteen uuteen "noutoravintolaan" Helsingissä