Valitut Palsat tulivat, menossa mukana Flavor Flav – Tamperelainen keikkakuvaaja keräsi kansiin hurjan nipun kuvia

Kirja: Tuhti 300-sivuinen Valitut Palsat kerää ahkeran tamperelaisen keikkakuvaajan huippuotoksia vuosilta 2009–2019 samoihin kansiin.

Valitut Palsat on laadukas valokuvakooste esiintyvistä taiteilijoista ja yhtyeistä.

Valokuvaaja Tomi Palsa tallensi 300-sivuisen teoksen potretit vuosina 2009–2019. Ahkera keikkakuvaaja julkaisi ensimmäisen vastaavan kirjan vuonna 2009.

Tomi Palsan kuvat ja tunnelmat -opus aiheutti pienen krapulan.

– Ensimmäisen kirjan jälkeen olin varma, etten lähde moiseen hankkeeseen uudelleen, vaikka prosessi pääosin mieluisa kokemus olikin. Tuo varmuus kesti noin kahdeksan vuotta, jonka jälkeen lämpenin ajatukselle jatko-osasta.

– Nyt kantani jatkon suhteen ei ole yhtä jyrkkä. Uudet kujeet ja julkaisut ovat jo suunnitteluasteella. Silloin kyse ei ole välttämättä kirjoista, vaan jostakin muusta, Palsa vihjaa.

Palsa kuvaa keikkoja erittäin laajakatseisesti. Hän ei jumita yhteen musiikkityyliin tai syö luovuuttaan kategorisoimalla asioita. Tärkeintä on rajojen rikkominen ja tekemisen halu.

Huumorilla on tärkeä osa tekemisissäni.

– Pidän suuresti siitä, kun saan kuvata esiintyjiä, jotka silminnähden nauttivat olostaan lavalla. Olipa musiikkityyli ihan mikä tahansa, mikäli artisti on lavalla täydestä sydämestään, se näkyy kuvissa.

Valitut Palsat -kirjan kansien välissä ovat syvällä musiikissa muun muassa First Aid Kit, Sielun Veljet, Chisu, Björk, AC/DC, Haloo Helsinki!, Saara Aalto ja Ed Sheeran.

– Hankalaa valita kirjasta vain yhtä kuvaa, joka olisi ylitse muiden, Palsa pohtii.

– Huumorilla on tärkeä osa tekemisissäni, joten en voi olla mainitsematta ikuistamaani kahden maailman kohtaamista, jossa Napalm Deathin vokalisti Barney ja Dingon Neumann saatiin houkuteltua yhteiseen kuvaan.

– Keikkakuvista pidän erityisesti Mikko Joensuun Amen-levyn julkkarikeikalla otetusta kuvasta. Konserttipaikkana oli kuvauksellinen ja jylhä Johanneksenkirkko, joten puitteet olivat kohdillaan.

Valitut Palsat on omakustanne, joka syntyi vahvasta palosta.

– Kyselin parilta kustantamolta heidän halukkuuttaan julkaista kirjaa. Kielteinen vastaus tuli ennen kuin ehdin edes esitellä, mitä kaikkea olin suunnitellut.

– Sain kanavoitua näyttämisen halua heidän välinpitämättömyydestään. Kirjasta tuli lopulta paljon massiivisempi ja näyttävämpi, kun ikävät kirstunvartijat ja muut kustannuspuolen masentajat eivät olleet mukana, Palsa virnistää.

Tiesitkö?

Keikkakuvaaja Tomi Palsa

Pitää suurimpana saavutuksenaan pääsyä vihjesanaksi Ilta-Sanomien kesäristikkoon.

Lempinimeltään Patonki, mutta syö patonkeja harvoin.

Ei arvosta Valitut Palat -lehteä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut