Saaritäytön valmistelu alkamassa – Vaitinarossa alkaa suojaverhon asennus ja uppotukkien poisto

Tampereen kaupunki teettää Näsijärvessä, Vaitinaron vesialueella, Hiedanrannan ja Pölkkyläniemen välisellä osuudella suojaverhojen asennusta ja uppopuiden poistoa lokakuun 2020 ja kesäkuun 2021 välisenä aikana.

Työ saattaa vaikeuttaa Lielahden kartanolle johtavan Hiedanraitin liikennettä ja vesialueella liikkumista.

Suojaverhojen asennus ja uppopuiden poisto liittyvät suunnitellun Hiedanrannan vesistötäytön valmisteluun ja lahden turvallisuuteen. Pintaan nousevat uppopuut ovat vaaraksi vesillä liikkujille. Puita on jäänyt vesistöön usean vuosikymmenen ajan Möljän laiturin toimiessa tukkien nostopaikkana alueen tehdastoiminnan aikakaudella.

Suojaverhoilla estetään töistä aiheutuva veden samentuminen alueen ulkopuolella.

Tampereen kaupunki on hakenut lupaa alueen vesistötäytölle. Niin kutsustusta saaritäytöstä, jossa rannan ja täyttösaaren väliin jäisi noin 40 metrin kanava, on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen.

Työt Hiedanrannan maa-alueella alkavat tällä viikolla työalueiden ja varastokenttien tasauksella. Tämän jälkeen suojausverhojen ompelua ja kokoamista varten pystytetään Möljän alueelle suojateltta.

Vesialueiden asennus on suunniteltu alkavaksi lokakuun alussa ja uppopuiden poisto lokakuun lopussa. Uppopuiden poisto joudutaan todennäköisesti keskeyttämään talvella ja jatkamaan keväällä jäiden sulettua. Näin uppopuiden poiston arvioidaan päättyvän vasta kesäkuussa 2021.

Työt eivät estä lähialueella olevalla vesiväylällä liikkumista, mutta suojaverhojen asentamisen jälkeen uittotunnelille ja sen laitureille ja rantautumispaikoille ei pääse vettä pitkin.

Veneilijöiden toivotaan turvallisuussyistä välttävän työmaan lähistöllä liikkumista.

Työn tilaajana on Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue ja urakoitsijana toimii Pimara Oy.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut