Dominik Hrachovina palasi Tapparaan ja huomasi, että joukkueessa on erittäin paljon ulkomaalaispelaajia – MTV: "...jos heidät saadaan vain ymmärtämään tätä meidän juttuamme, niin..."

Tapparassa viimeksi kaudella 2017–2018 vakuuttanut maalivahti Dominik Hrachovina palasi seuraan jälleen alkavaksi kaudeksi.

Urallaan hyvin monta vuotta pelannut tshekkivahti palasi joukkueeseen, jossa on vallitsevan koronatilanteen myötä huomattavan paljon ulkomaalaispelaajia. Suomalaisseurat ovat poikkeavassa sopimustilanteessa päässeet kiinni sellaisiinkin pelaajiin, jotka eivät välttämättä normaalissa maailmanjärjestyksessä Suomessa pelaisi.

Alkavalla kaudella joukkueessa pelaa yhteensä neljä tshekkiä: Hrachovinan lisäksi Michal Moravcik, Jiri Smejkal sekä Michal Spacek. Myös Blake Parlett, Eric Norin ja Ben Blood jatkavat joukkueessa.

Tässä kokonaisuudessa osansa on myös seuran perinteisesti erittäin hyvällä juniorituotannolla: moni oma kasvatti hamuaa liigajoukkueeseen tosissaan.

– Aika paljon ulkomaalaisia täällä on, ja myös minun maanmiehiäni, Hrachovina pohtii tilannetta MTV:n haastattelussa.

Yhtenäisyyden löytäminen on maalivahdin mukaan avainkysymys.

– Ei ole helppoa, jos joukkueessa on monta ulkomaalaista, mutta jos heidät saadaan vain ymmärtämään tätä meidän juttuamme, niin meillä on aika monta hyvää pelaajaa. Silloin meillä on mahdollisuudet vaikka mihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut