Vuosihuollon aika – Rantatunnelin perusteellinen huolto ja pesu siirtävät liikenteen kiertoreitille

Rantatunnelin vuosihuolto alkaa maanantaina 7. syyskuuta.

Riina Haapala

Tampereen Rantatunnelilla on vuosihuollon aika. Pirkanmaan ely-keskus pesee, puhdistaa ja huoltaa tunnelin perusteellisesti.

Vuosihuolto sulkee vuorotellen viikoilla 37 ja 38 Rantatunnelin kummankin tunneliputken yön ajaksi liikenteeltä. Liikenne ohjataan opastetulle kiertoreitille.

Rantatunnelin itään johtava A-putki suljetaan liikenteeltä 7.–11. syyskuuta öisin kello 22–06 väliseksi ajaksi. Liikennekatkon aikana pestään, huolletaan, testataan ja tarkistetaan tunnelin teknisiä järjestelmiä ja laitteita. Myös tunnelin verhousrakenne ja kaivot tarkastetaan ja puhdistetaan.

Vastaavasti länteen johtava B-putki suljetaan liikenteeltä 14.–18. syyskuuta öisin kello 22–06 väliseksi ajaksi.

Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimivuus varmistetaan kerran kuukaudessa yksi tunneliputki kerrallaan tehtävillä säännöllisillä huoltotöillä. Pölystä liikenteelle ja tunnelin teknisille laitteille koituvaa haittaa vähennetään pesemällä tunnelia säännöllisesti. Lisäksi kahdesti vuodessa tunneliputket suljetaan vuorotellen laajemman huollon vuoksi öisin liikenteeltä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut