Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Vältä tuntemattomia halaajia – Rikollisporukat napanneet Tampereella koruja kaulasta ja laittaneet rihkamakopion tilalle

Poliisi varoittaa halaavista kaulakoruvarkaista.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella polisiin tietoon on tullut kolme tapausta Tampereelta heinä-elokuussa. Ilmiö on tuttu myös viime kesältä.

Tekijöitä voi olla useita, ja he saapuvat tekopaikalle usein autolla ja jalkaisin. Uhria on seurattu esimerkiksi kauppaliikkestä asti. Joskus anastetun korun tilalle on laitettu rihkamakoru. Liikkeellä on useita rikollisporukoita, jotka tekevät näitä varkauksia.

– Kehotamme välttämään tällaisia lähelle tulevia tuntemattomia. Jos kuitenkin joudut tällaiseen tilanteeseen, soita hätäkeskukseen, kehottaa rikoskomisario Arto Partanen.

Kesän aikana poliisi on tiedottanut ulkomaalaisista koruvarkaista, jotka jollakin verukkeella tulevat ikäihmisen luokse esimerkiksi parkkipaikalla, kadulla tai puistossa ja pyrkivät halaamaan ja anastamaan uhrin kaulalta tai kädestä korun.