Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere etsii nyt Vuoden aikuista

Tampereen kaupunki etsii nyt Vuoden aikuista, joka on toiminut esimerkillisesti ja tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi. Tänä vuonna teemana on haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten osallisuus.

Palkittavaa voi ehdottaa 11. lokakuuta asti. Ehdotuksen voi tehdä tästä linkistä.

Palkinto voidaan myöntää henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle. Aiemmin on palkittu muun muassa varaisovanhemmat, tukihenkilö, lastensuojelun sijaisvanhempia ja liikunnan parissa toimivia. Viime vuonna palkittiin Tampereen Kesäsiirtolayhdistyksen toiminnanjohtaja Teppo Mattila. Teemana oli yhdenvertaisuus. Vuoden aikuinen on palkittu Tampereella vuodesta 2007 lähtien.

Ehdotuksille kaivataan myös hyviä perusteluja eli ehdottajan pyydetään myös perustelemaan, miksi ehdottaa palkittavaa ja millaista työtä ehdokas on lasten ja nuorten hyväksi tehnyt. Vuoden teemana on tällä kerralla haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten osallisuus. Suositeltavaa on, että palkittavan työ liittyy teemaan.

Teemalla tarkoitetaan sitä, että palkittava aikuinen toteuttaa esimerkiksi vammaisten, eri kulttuuritaustaisten, tukea tarvitsevien tai toimintarajoitteisten lasten ja nuorten osallisuutta arjen toiminnassa. Hän kuuntelee ja ottaa huomioon lasten ja nuorten toiveita ja mielipiteitä sekä luo mahdollisuuksia toiveiden mukaiselle toiminnalle.

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta päättää palkinnon saajan kokouksessaan 29.10.2020. Palkittava julkistetaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2020.