Ruotsi-ottelu tulee sittenkin! – "Ruotsalaiset ovat hoitaneet asiaa koko ajan esimerkillisesti"

Tapahtuma: Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen sanoo, että järjestävä seura odottaa jäävänsä maaottelusta tuloksellisesti jopa plussan puolelle.

Lotta Haralalle (vasemmalle) avautui mahdollisuus kilpailla Nooralotta Nezirin kanssa, kun 100 metrin aitojen suomalainen kärkinainen Annimari Korte joutui kilpailutauolle. Agata Anttonen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Yleisurheilun Ruotsi-maaottelu järjestetään viikonloppuna Tampereen Ratinassa. Päätöstä edelsi pitkä prosessi, jonka aikana lopullista päätöstä siirrettiin moneen otteeseen.

Ratkaisu huojentaa Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtajaa Jarmo Hakasta. Hakanen ehti ladata Tamperelaisessa muutama viikko sitten hyvin suorat sanat Suomen Urheiluliiton suuntaan, jonka koki vetkuttelevan päätöksentekoa urheiluseuralle merkittävän tapahtuman osalta.

– Tietysti olimme suunnitelleet tapahtuman jo niin pitkälle valmiiksi kuin mahdollista. Yleisömarkkinointi toki keskeytyi muutamaan otteeseen, kun lopullista päätöstä asiasta siirrettiin joten se jää sikäli viime tinkaan. Kokonaisuutena olemme tietysti tyytyväisiä, että tapahtuma järjestetään, Hakanen kertoo.

Järjestelyjen suhteen on tullut tarkka ohjeistus opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Ruotsin joukkue lentää molempina päivinä tilauslennolla Suomeen kilpailemaan päiväkohtaisesti. Pirkkalasta joukkue ohjataan suoraan Ratinan stadionille ja takaisin lentokentälle.

Ministeriön ehto on sekin, että Ruotsin joukkueen kilpailijoille ja maaottelun toteutumisen kannalta keskeisille ruotsalaisille toimihenkilöille on tehtävä koronatesti enintään 72 tuntia ennen Suomeen saapumista. Testituloksen on oltava negatiivinen.

– Ruotsalaiset ovat hoitaneet asiaa koko ajan esimerkillisesti. Yksi hyvä puoli tässä kaikessa on se, että maiden välinen yhteistyö varmasti jatkuu entistäkin tiiviimpänä jatkossa, Hakanen kehuu.

Hän huomauttaa, että urheilijat varmasti tajuavat korona-aikana oman vastuunsa.

– Hengitystieoireet eivät muutenkaan sovi yleisurheiluun. Vaikea kuvitella, että kestävyysjuoksija lähtisi edes matkaan, jos tuntee missään määrin oireilua, Hakanen sanoo.

Hakanen uskoo, että viikonlopusta saadaan aikaan laadukas urheilutapahtuma. Lipunmyynti on tavallisia aikoja maltillisempaa: Pyrintö tavoittelee molemmille päiville 3 000 katsojaa. Katsomoissa on tiukka ohjeistus riittävien turvavälien suhteen.

– Naisten 100 metrin aitoja varmasti moni odottaa. Nythän siinä kävi onni onnettomuudessa: Annimari Kortteen kilpailutauko avasi Pyrinnön Lotta Haralalle maaottelupaikan ja siinä lajissa nähdään siis kaksikin pyrintöläistä viivalla, Lotta ja Reetta Hurske, Hakanen kertoo sunnuntaina kello 14 alkavasta lajista.

Tapahtuman kokonaisbudjetti asettuu alle puoleen miljoonaan euroon. Hakanen uskoo, että seura jää lopulta plussan puolelle – kiitos lukuisien tapahtumaa tukevien yhteistyökumppanien.

Maaottelu

Legendaarinen yleisurheilumaaottelu kilpaillaan Tampereen Ratinan stadionilla 5.–6. syyskuuta.

Tapahtuma järjestetään tiukkoja koronarajoituksia noudattaen.

Ruotsalaisurheilijat saapuvat Pirkkalan kentältä suoraan Ratinaan ja lähtevät kilpailujen jälkeen takaisin kotimaahansa. Negatiivinen koronatestitulos on osallistumisen ehto.

Tapahtuman kokonaisbudjetti asettuu hieman alle 500 000 euroon.

Järjestävä seura Tampereen Pyrintö uskoo jäävänsä järjestelyistä plussan puolelle kiitos lukuisien yhteistyökumppaneiden.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut