Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Irlannin pettymyksestä Pirkanmaan derbyyn – Ilves kohtaa tiistaina Valkeakosken Hakan pääsarjatasolla ensimmäistä kertaa 24 vuoteen

Irlannin pettymyksestä Pirkanmaan derbyyn eikä välissä ole edes kovin monta päivää. Tällaistakin on parhaimmillaan tai pahimmillaan ammattijalkapalloilijan arki Suomessa: kun pettymys Irlannin Dublinissa on selätetty, siirrytään seuraavaan suureen kamppailuun eli Ilveksen ja Valkeakosken Hakan ensimmäiseen pääsarjatason kohtaamiseen 24 vuoteen.

Ilveksen taistelija Diogo Tomas seuraa ottelun sivusta korttitilin täytyttyä, mutta mies tietää hyvin mikä on pelin henki. Tomas sai uralleen uutta lentoa pelattuaan yhden kauden Valkeakoskella vuonna 2017: mies palkittin kauden jälkeen fanien suosikkipelaajana.

– Valkeakoski on ollut uralle tärkeä paikka, mutta emme me pisteitä heille ole antamassa. Hienoa, että tämmöisiä matseja pelataan, Tomas kommentoi ennakkotunnelmia.

Taustalla on iso pettymys euro-ottelussa Irlannissa. Tomas sanoo, että se on vain ollut pakko nollata.

– Jos jotain hyvää haluaa etsiä, niin yhteishenki on varmasti viimeistään nyt ihan huipputasoa. Kaikki tajuavat sen, että se oli paras ottelu minkä olemme tällä kaudella pelanneet. Olimme parempi joukkue, me olisimme ansainneet voiton mutta emme kuitenkaan voittaneet. Tällaistakin jalkapallo voi olla.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi asiaa osaltaan seuran kotisivujen otteluennakossa.

– Olihan se rankka reissu niin henkisesti kuin fyysisesti. Nyt on hikoiltu treeneissä sekä päästy pettymyksestä ja matkaväsymyksestä yli, joten uskon meidän pelissä olevan paljon positiivisia elementtejä. Vaikkemme jatkoon Euroopassa päässeetkään, niin joukkueen itseluottamus kasvoi.