USU: Toimeentulotukea nostaneet ovat syksyllä saamassa 75 euron kuukausikorotuksen koronaepidemiasta johtuneisiin kuluihin

Toimeentulotukea nostaneet ovat syksyllä saamassa 75 euron kuukausikorotuksen koronaepidemiasta johtuneisiin kuluihin. Hallitus antaa esityksensä eduskunnalle tiistaina. Korotus koskisi tänä vuonna 1. maaliskuuta–31. heinäkuuta tukea nostaneita, kertoo Uutissuomalainen.

Korotusta ei tarvitsisi erikseen hakea. Lisätukea olisi mahdollista saada syys–joulukuussa. Korotuksen edellytyksenä on lisäksi se, että toimeentulotukea on saanut maksukuukautta edeltävänä kuukautena. Korotusta voi siis saada, jos on jäänyt toimeentulotuelle heinäkuussa mutta ei, jos sitä on alkanut nostaa elokuussa.

– Haluttiin tukea heitä, jotka olivat toimeentulotuella kevään koronakriisin aikaan. Silloin lapsia siirrettiin etäopetukseen ja rajoitettiin muutenkin ihmisten liikkumista. Perheille on aiheutunut erilaisia lisäkustannuksia, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) perustelee.

Korotus on verotonta, eikä sillä ole vaikutusta muihin tukiin. 75 euron summaan on päädytty arvion perusteella. Kela maksaisi korvauksen arviolta 155 000 kotitalouteen syksyllä ainakin kerran. Määrä on noin 70 prosenttia toimeentulotukea tarkastelujaksolla saaneista. Kokonaiskuluiksi valtiolle on arvioitu noin 60 miljoonaa euroa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut