Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tesomalle tulossa uusi paloasema – tavoitteena saada paloautot nopeammin Länsi- ja Etelä-Tampereelle

Tesomalle on valmistumassa uusi paloasema arviolta syksyllä 2023.

Taustalla on se, että Tampereen kaupunkialueen pelastustoiminnan toimintavalmiusaikaa on tarvetta parantaa kaupungin läntisellä ja eteläisellä alueella. Näillä alueilla kaupunki kaavoitusohjelman mukaan rakentuu ja tiivistyy edelleen.

Paloaseman kustannusarvio on 3,269 miljoonaa euroa. Valmistelussa olevassa investointiohjelmassa se on esitetty toteutettavaksi vuokrauksella tai muulla rahoitusmallilla.

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi Länsi-Tampereen paloaseman tarveselvityksen maanataina. Uusi paloasema valmistuu Tesomalle arviolta syksyllä 2023.

Tesomalle suunnitellun uuden paloaseman ratkaisut tarkentuvat asemakaavatyön yhteydessä. Paloaseman tilat muodostuvat kalustohallista aputiloineen sekä miehistötiloista, toimistosta ja sosiaalitiloista. Kalustohalli mitoitetaan neljälle ajoneuvolle.

Läntisen paloaseman toteuttamisen mahdollistava asemakaavamuutos Tesoman alueella on vireillä. Kaavaehdotus tulee alustavan arvion mukaan nähtäville syksyllä 2020 ja se vahvistuu talvella 2020-2021.