Tesomalle tulossa uusi paloasema – tavoitteena saada paloautot nopeammin Länsi- ja Etelä-Tampereelle

Kuvituskuva Joonas Alanne
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tesomalle on valmistumassa uusi paloasema arviolta syksyllä 2023.

Taustalla on se, että Tampereen kaupunkialueen pelastustoiminnan toimintavalmiusaikaa on tarvetta parantaa kaupungin läntisellä ja eteläisellä alueella. Näillä alueilla kaupunki kaavoitusohjelman mukaan rakentuu ja tiivistyy edelleen.

Paloaseman kustannusarvio on 3,269 miljoonaa euroa. Valmistelussa olevassa investointiohjelmassa se on esitetty toteutettavaksi vuokrauksella tai muulla rahoitusmallilla.

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi Länsi-Tampereen paloaseman tarveselvityksen maanataina. Uusi paloasema valmistuu Tesomalle arviolta syksyllä 2023.

Tesomalle suunnitellun uuden paloaseman ratkaisut tarkentuvat asemakaavatyön yhteydessä. Paloaseman tilat muodostuvat kalustohallista aputiloineen sekä miehistötiloista, toimistosta ja sosiaalitiloista. Kalustohalli mitoitetaan neljälle ajoneuvolle.

Läntisen paloaseman toteuttamisen mahdollistava asemakaavamuutos Tesoman alueella on vireillä. Kaavaehdotus tulee alustavan arvion mukaan nähtäville syksyllä 2020 ja se vahvistuu talvella 2020-2021.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut