Autoa ostamassa? Ajoneuvon perustiedot saa nyt tarkistettua Trafista ilmaiseksi

Kuvituskuva. Anniina Virtanen/ESM:n arkisto

Minna Harmaala

Onko myynnissä oleva käytetty auto sitä, mitä luvataan?silmitön

Tästä voi saada osviittaa Trafin rekisterissä olevista auton tiedoista. Auton perustiedot saa Trafin palvelusta nyt ilmaiseksi. Omistajatiedoista joutuu edelleen maksamaan kaksi euroa tiedustelua kohti.

Ilmaiseksi saatavilla ovat esimerkiksi ajoneuvon tekniset perustiedot, katsastustiedot, katsastuksessa todetut matkamittarilukemat, kulutus- ja päästötiedot sekä rengastiedot.

Maksulliset omistajatiedot hakemalla varmistaa, että myyjä on auton virallinen omistaja. Maksullisissa historiatiedoissa näytetään omistus-, katsastus-, vakuutus-, poisto- ja käyttöhistoria.

Palvelun tiedot on Trafin mukaan tarkoitettu lähtökohtaisesti nimenomaan kuluttajille, jotka haluavat varmistaa ajoneuvokaupan luotettavuutta.

Haun tekemiseen tarvitaan auton rekisteritunnus tai valmistenumero. Palveluun vaaditaan vahva tunnistautuminen eli verkkopankkitunnukset tai varmennekortti. Hakuja voi tehdä vain rajallisen määrän.

Kuva: Silmitöntä tuhoa Helsingissä – Alppikylässä rikottiin jopa 50 auton ikkunat

Yllätyspaljastus: Helsingin keskustaan suunniteltiin tosissaan F1-osakilpailua – "Siitä olisi tullut huikea juttu"

Jyri Brunou myy käsintehtyjä luksusautoja: Suomalaisten himoitsema versio maksaa "vain" 195 000 euroa – timanttikellon saa lisävarusteena

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut