Pirkanmaan ely-keskus: Vanhan kaatopaikan päälle rakentamista selvitettävä tarkemmin Kalevanrinteessä – Myös kerrostalot Kalevankankaan naapurissa epäilyttävät

Pirkanmaan ely-keskus edellyttää Tampereen Kalevanrinteen asemakaavaehdotukseen lisäselvityksiä.

Asemakaavamuutoksen myötä Takojankatu 2–10:n alueelle suunnitellaan muun muassa asuinkerrostaloja.

Pirkanmaan ely-keskus edellyttää asemakaavasta antamassaan lausunnossa lisäselvityksiä muun muassa alueella sijainneen vanhan kaatopaikan vaikutuksista rakentamiseen sekä suunnittelun vaikutuksista lähialueen valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. Kalevanrinteen alueella on sijannut 1950-luvun lopulla toimintansa lopettanut kaatopaikka.

Asemakaavassa on osoitettu pääosin 8–12-kerroksisia pistekerrostaloja yhteensä 13. Uusia asukkaita kaava-aineiston mukaan alueelle voisi tulla noin 1 360.

Asemakaavaluonnosvaiheessa antamassaan lausunnossa 25. kesäkuuta ely-keskus toi esille, ettei vanhan kaatopaikan päälle voi sijoittaa asuinrakentamista. Nyt lausuttavassa kaavaehdotuksessa on kuitenkin osoitettu merkittävästi asuinrakentamista nimenomaan vanhan kaatopaikan päälle.

Ely-keskus on ottanut lausunnossa kantaa myös rakennusten melu- ja valoisuusolosuhteiden selvittämiseen. Ely-keskus toteaa lausunnossaan myös, että kaavaehdotuksessa esitetyllä mittavalla rakentamisella voi olla merkittäviä haitallisia vaikutuksia maisema-alueeseen sekä haitallisia vaikutuksia viereisen RKY-alueen arvoihin.

Suunnittelualue rajoittuu kahteen valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön (Kalevan kirkko ja kaupunginosa sekä Kalevankankaan hautausmaa).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut