Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaan ely-keskus: Vanhan kaatopaikan päälle rakentamista selvitettävä tarkemmin Kalevanrinteessä – Myös kerrostalot Kalevankankaan naapurissa epäilyttävät

Pirkanmaan ely-keskus edellyttää Tampereen Kalevanrinteen asemakaavaehdotukseen lisäselvityksiä.

Asemakaavamuutoksen myötä Takojankatu 2–10:n alueelle suunnitellaan muun muassa asuinkerrostaloja.

Pirkanmaan ely-keskus edellyttää asemakaavasta antamassaan lausunnossa lisäselvityksiä muun muassa alueella sijainneen vanhan kaatopaikan vaikutuksista rakentamiseen sekä suunnittelun vaikutuksista lähialueen valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. Kalevanrinteen alueella on sijannut 1950-luvun lopulla toimintansa lopettanut kaatopaikka.

Asemakaavassa on osoitettu pääosin 8–12-kerroksisia pistekerrostaloja yhteensä 13. Uusia asukkaita kaava-aineiston mukaan alueelle voisi tulla noin 1 360.

Asemakaavaluonnosvaiheessa antamassaan lausunnossa 25. kesäkuuta ely-keskus toi esille, ettei vanhan kaatopaikan päälle voi sijoittaa asuinrakentamista. Nyt lausuttavassa kaavaehdotuksessa on kuitenkin osoitettu merkittävästi asuinrakentamista nimenomaan vanhan kaatopaikan päälle.

Ely-keskus on ottanut lausunnossa kantaa myös rakennusten melu- ja valoisuusolosuhteiden selvittämiseen. Ely-keskus toteaa lausunnossaan myös, että kaavaehdotuksessa esitetyllä mittavalla rakentamisella voi olla merkittäviä haitallisia vaikutuksia maisema-alueeseen sekä haitallisia vaikutuksia viereisen RKY-alueen arvoihin.

Suunnittelualue rajoittuu kahteen valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön (Kalevan kirkko ja kaupunginosa sekä Kalevankankaan hautausmaa).