Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkkalalaisyritys kehitti ostoskärryjen desinfiointilaitteen – tamperelaiskaupassa pääsee jo työntämään kärryt pesukoneeseen

Pirkkalalainen Innorent on kehittänyt ostoskärryjen ja -korien desinfiointilaitteet. Koronapandemian aikana päivittäistavarakaupoissa on desinfioitu kärryjä ja koreja käsin. Uusien laitteiden ideana on, että asiakas itse työntää kärryn tai korin laitteeseen ennen ostosten teon aloittamista.

Innorent toimittaa normaalisti halleja ja autopesulakokonaisuuksia. Innorentin tuotekehityskumppanina ja laitteen kemikaalitoimittajana on lempääläläinen Finn-Elox.

Kärryn tai korin desinfiointi vie vain aikaa joitakin sekunteja. Aine tulee matalapainesumuna pinnoille, erityisesti kahvoille, joista otetaan kiinni. Laitteen käynnistys tapahtuu ilman kontaktia käden heilautuksella.

Laitteistoon soveltuvan desinfiointiaineen pitää täyttää korkeat vaatimukset liittyen käyttäjäystävällisyyteen, vaikutusaikaan ja paloturvallisuuteen. Tästä teknologiasta tekee erityisen se, että laitteen järjestelmä kierrättää samaa kemikaalia. Se säästää kemikaalikuluissa ja vapauttaa osaltaan kaupan resursseja.

Sekä itse desinfiointilaite että siinä käytössä oleva desinfiointimenetelmä on patentoitu. Myös käytettävä kemikaali on patentoitu ja sama desinfioiva aine on käytössä myös sairaaloissa.

Tuotteen valmistus on aloitettu elokuun lopussa Lempäälässä. Valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden saatavuus on varmistettu ennakoimalla suuri aloitusmenekki. Välivarastoinnit on otettu huomioon, mikäli esimerkiksi rajoja joudutaan laittamaan taas kiinni syksyn kuluessa. Tuotanto pääsee täyteen vauhtiin 2-3 viikossa.

Ensimmäisten joukossa laitetta on lähtenyt pilotoimaan muun muassa Tampereen Koivistonkylän Prisma.