1850 hengen Tuomiokirkkoon 500, 1300 ihmisen Aleksanterin kirkkoon 200... – Seurakunnat laski tilaisuuksiensa kävijämääriä

Tampereen seurakuntien tilojen maksimihenkilömääriä on loppukesän aikana laskettu uudelleen, jotta korona-ajan turvavälit voidaan ottaa huomioon.

Vaikka yli 500 henkilön tilaisuudet turvallisuusjärjestelyin ovat olleet sallittuja elokuun alusta lähtien, Tampereen suurimmissakaan kirkoissa ei henkilömäärältään tämän suurempia tilaisuuksia tällä hetkellä järjestetä.

– Tuomiokirkko on Tampereen suurin kirkko, jonne normaalioloissa mahtuu 1850 henkeä. Nyt enimmäismäärä tuomiokirkossa on 500 ihmistä. Henkilömäärien laskentaan vaikuttaa se, että vanhoissa kirkoissa on kiinteät penkit, ja joudumme ottamaan huomioon turvavälit myös syvyyssuunnassa, kertoo ylivahtimestari, Tampereen seurakuntien varavalmiuspäällikkö Seppo Janhonen tiedotteessa.

Tampereen toiseksi suurin kirkko on Aleksanterin kirkko, jonne normaalioloissa mahtuu 1300 ihmistä, nyt korona-aikana 200. Kalevan kirkkoon sopii normaalioloissa 1120 ihmistä, nyt 176.

Seurakuntien toimintasaleissa, joissa järjestetään esimerkiksi muistotilaisuuksia ja kastejuhlia, enimmäishenkilömäärät on puolitettu.

– Täyttöaste toimintasaleissa on nyt 50 prosenttia normaaliaikaan verrattuna, kertoo Janhonen.

Turvaväleistä huolehtimista pidetään Tampereen seurakuntien korona-ajan valmiusryhmässä keskeisenä keinona koronavirustartuntojen leviämisen estämisessä. Seurakuntien tilaisuuksissa juuri vahtimestarit valvovat turvavälien noudattamista ja ohjeistavat ihmisiä tarvittaessa.

– Olemme myös tehostaneet siivousta, ja vahtimestarit huolehtivat tilojen siisteydestä eri tilaisuuksien välillä. Ovenkahvat ja kaiteet, käsin kosketettavat kohdat puhdistetaan.

Seurakuntien henkilökunta myös käyttää kasvomaskeja tai hengityssuojaimia tarvittaessa työtehtävien mukaan. Myös suojavisiirejä on hankittu.

– Lasten musiikinopetukseen olemme tilanneet musiikinopettajille suojavisiirejä, koska on tärkeää, että lapset näkevät opettajan suun liikkeet, kertoo Janhonen.

Asiakaspalveluun ja esimerkiksi diakonian avoimelle vastaanotolle on hankittu suojapleksejä, samanlaisia pisarasuojia, joita on mm. pankeissa ja apteekeissa. Esimerkiksi Seurakuntien talon infopisteessä pisarasuoja on ollut paikallaan talon avauduttua uudelleen 3. elokuuta lähtien.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut