Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Reini näyttämölle, mutta Peter Pan menee pieleen – Tampereen Teatterin syksyssä neljä omaa ensi-iltaa

Tampereen Teatterin syyskausi käynnistyy uuden teatterinjohtajan Mikko Kannisen johdolla poikkeustilanteessa, jossa katsomossa istutaan joka toisella istuimella, numeroituja paikkoja ei ole, ulkovaatteet otetaan mukaan katsomoon ja henkilökunta käyttää visiirejä tai maskeja. Katsojillekin maskien käyttöä suositellaan.

Ohjelmistossa nähdään silti kantaesityksiä ja klassikoita, neljä omaa ensi-iltaa, yhteistuotantoja ja lukuisia vierailuesityksiä.

Ensi-iltakauden avaa 2. syyskuuta Frenckell-näyttämöllä Maia Häklin käsikirjoittama ja ohjaama Synninkantajat, joka perustuu Pauliina Rauhalan samannimiseen romaaniin 1970-luvun lopun Aaronin lestadiolaisperheestä.

Päänäyttömällä nähdään 9. syyskuuta Suomen kantaesitys Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin käsikirjoittamasta komediasta Peter Pan menee pieleen. Tekijöiden aiempi hitti Näytelmä joka menee pieleen sai Suomen kantaesityksen Tampereen Teatterissa vuonna 2016.

Anna-Elina Lyytikäinen ohjaa päänäyttämölle ensimmäisen jännitysnäytelmänsä. Agatha Christien kaikkien aikojen rikostarina Eikä yksikään pelastunut saa ensi-illan 15. lokakuut. Näytelmää tähdittää kansainvälisestä elokuvaurastaan tunnettu Antti Reini, joka näyttelee nyt ensimmäistä kertaa isossa suomalaisessa teatterissa.

Marika Vapaavuori tarttuu kaikkien aikojen parhaimmaksi kehuttuun näytelmään ja avioliittodraamojen esikuvaan Kuka pelkää Virginia Woolfia? -klassikkoon, joka saa ensi-iltansa 21. lokakuuta Frenckell-näyttämöllä.

Teatterikahvila Kivessä Jukka Leisti laulaa muun muassa Georg Otsia ja Olavi Virtaa ja Aliisa Pulkkinen esittää Joutsenlaulu-monologiesitystä.

Jatkavia esityksiä ovat muun muassa Piina ja Mari Turusen ja Kaisa Helan Häpeä! – Nolo komedia. Varsinaiseksi ikihitiksi noussut joulunäytelmä Saiturin joulu nähdään päänäyttämöllä jo yhdeksättä vuotta.

Keväällä 2021 nähdään uusi sovitus Mihail Bulgakovin klassikkoteoksesta Saatana saapuu Moskovaan. Sen ohjauksesta ja sovituksesta vastaa Antti Mikkola, joka on Tampereen Teatteriin ohjannut aiemmin yleisö- ja arvostelumenestykset Huojuva talo ja Piina.