Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten Tampereen päivä taipuu verkkoon? – "Kuumeisesti mietitään, miten saadaan Tampereen päivän henki verkko-ohjelmaan"

Tapahtumat: Tampereen kaupunki perui omat suuret yleisötapahtumansa tältä syksyltä. Niiden tilalle tuodaan virtuaalisia juhlia ja vapaasti katsottavia teoksia.

Kuinka järjestetään virtuaalinen Tampereen päivä? Tätä kysymystä ratkoo nyt Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden koordinaattori Jenni Taipalus. Aikaa tapahtumaan on viisi viikkoa, joten aikataulu on varsin tiukka.

Tampereen kaupunki päätti aiemmin tällä viikolla perua tai toteuttaa vaihtoehtoisilla tavoilla omat suuret yleisötapahtumansa tältä vuodelta. Ensimmäisenä virtuaalitapahtumaksi siirtyy Tampereen päivä, jota vietetään lokakuun alussa. Tampereen päivää on perinteisesti juhlistettu useilla pienillä tapahtumilla, joita ovat järjestäneet kaupungin lisäksi eri yritykset ja yhteisöt. Kaupunkilaiset on haluttu ottaa mukaan tänäkin vuonna.

– Tampereen päivä tullaan siirtämään verkkoon siten, että yhteisöt voivat ilmoittaa oman virtuaalisen ohjelman mukaan, Taipalus kertoo.

Ilmoittautumislomake avataan piakkoin ja kaupunki tiedottaa siitä erikseen.

– Pyrimme koostamaan verkko-ohjelmaa Tampereen päivän perinteiden mukaisesti kaupunkilaisten kanssa yhdessä. Toki harmittaa, että tilaisuuksia ei voi livenä järjestää. Kuumeisesti mietitään, miten saadaan Tampereen päivän henki verkko-ohjelmaan.

Yhteisöjen ohjelmat kootaan Tampereen päivän verkkosivuille. Tämän lisäksi kaupunki tuottaa omasta puolestaan Tampereen päivän juhlintaan suoran lähetyksen lauantaina 3. lokakuuta. Kaupungin oman ohjelman suuntaviivat on jo hahmoteltu, mutta ne vaativat vielä viilausta. Suoran lähetyksen ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumapäivää.

Koimme, että on parempi järjestää kokonaan uudella konseptilla.

Ohjelman verkkoon vieminen ei ole ilmaista, mutta Taipaluksen mukaan tavoitteena on toteuttaa virtuaaliohjelma samalla budjetilla kuin fyysiset tapahtumat olisi tehty.

Tampereen päivä on perinteisesti koostunut useista pienemmistä tapahtumista. Taipalus sanoo, että tapahtuma päätettiin kuitenkin perua, sillä tapahtumat liikuttelevat suurta määrää ihmisiä samaan aikaan.

– Koimme, että on parempi järjestää kokonaan uudella konseptilla, kuten näin koronahenkeen kuuluu.

Koskipuistoon lokakuun 10. päivälle suunniteltu Valoviikkojen avajaistapahtuma jätetään myös toteuttamatta. Valoviikot on tarkoitus avata virtuaalisella tapahtumalla, jonka jälkeen eri puolilla kaupunki olevat valokuviot syttyvät.

– Parhaillaan selvitetään muuta valotaidetta, jota ihmiset voisivat käydä omatoimisesti katsomassa.