"Matkustajamäärät ovat romahtaneet" – Tallink vaihtaa laivaa Helsinki-Riika-reitillä

Baltic Queen ottaa Silja Serenaden paikan Riian-reitillä. Arkisto / Riikka Mahlamäki-Kaistinen

Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan yhtiön Baltic Queen -laivalla 16. syyskuuta alkaen. Silja Serenade jää Helsingin satamaan 13. syyskuuta alkaen toistaiseksi. Laivan mahdollinen palaaminen liikenteeseen riippuu koronapandemian kehityksestä, matkustusrajoituksista maiden välillä ja mahdollisista päätöksistä valtion tuen osalta merikuljetusten turvaamiseksi, kerrotaan tiedotteessa.

– Meidän on valitettavasti tehtävä tämä vaikea päätös Suomen lipun alla seilaavan Silja Serenaden osalta, koska Helsinki-Riika-reitin operointi näin isolla laivalla ei ole taloudellisesti kannattavaa nyt, kun kesäsesonki on päättynyt ja matkustajamäärät ovat romahtaneet, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

Silja Serenade pysyy Helsingin satamassa 13. syyskuuta alkaen toistaiseksi. Arkisto / Jussi Vehkasalo

– Tämän hetken matkustajamäärät ja -ennusteet osoittavat, että voimme operoida reittiä tehokkaammin pienemmällä laivalla, silti mahdollistaen matkustajille riittävien turvavälien pitämisen.

Silja Serenaden miehistölle on tiedossa lomautuksia. Nõgenen mukaan yhtiöllä ei ole mahdollisuutta operoida Silja Serenadella mitään reittiä taloudellisesti kannattavasti nykyisten matkustusrajoitusten puitteissa ja ilman valtion tukea.

Edellä kerrotusta laivamuutoksesta johtuen yhtiön laiva Victoria I siirtyy operoimaan Tallinna-Tukholma ja Riika-Tukholma-reiteille 6. syyskuuta alkaen. Tallink on myös päättänyt keskeyttää Silja Symphonyn, Romantikan ja Isabellen operoinnin. Silja Symphonyn ja Romantikan liikennöinti keskeytetään lokakuun alussa ja Isabellen syyskuun alusta alkaen aina maaliskuun 2021 loppuun asti, ellei toisin ilmoiteta.

Tallinkin ja Silja Linen laivat Helsinki-Tallinna, Turku-Ahvenanmaa-Tukholma, Vuosaari-Muuga ja Paldiski-Kapellskär -reiteillä jatkavat liikennöintiä normaaliin tapaan.

Tallink keskeyttää Turku–Tallinna-risteilyt – "Monet asiakkaat ovat jo peruneet syksyn matkansa"

Tallinkin kaikki laivat seilaavat koronakriisin jälkeen jälleen merellä – Syksyllä joidenkin laivojen liikennöinnissä tulee olemaan tauko

Laivamatkustaminen lähialueille nyt hyvin suosittua – Tallink lisää lähtöjä Riikaan ja Tallinnaan

Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä

Viking Linen yt:t koskevat enintään 200 työpaikkaa – voi johtaa osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut