Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finlayson teki kaupat – Huoltovarmuuskeskus saa nyt yli 60 miljoonaa kertakäyttösuojainta

Kodintekstiilivalmistaja Finlayson on allekirjoittanut perjantaina sopimuksen yli 60 miljoonan kirurgisen kertakäyttösuojaimen toimittamisesta Huoltovarmuuskeskukselle.

Finlaysonin apuna kaupan toteutuksessa on ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja MedKit Finland, joka toimii suu-nenäsuojaintilauksen maahantuojana. Suomalaisyritykset toteuttavat kaupan ilman voittoa osallistuakseen koronan vastaiseen kamppailuun.

– Näemme, että vastuullisten toimijoiden tehtävä on osallistua koronaviruksen aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen myös ilman kaupallista hyötyä. Meillä vastuullinen toiminta on ollut yrityksen ytimessä jo 200 vuotta. Suomen ja Finlaysoninkin kannalta tärkeintä on pitää toinen aalto kurissa, jotta koulut, päiväkodit ja koko yhteiskunta pysyvät auki, kertoo Finlaysonin myyntijohtaja Mikko Koponen.

Vaikka kauppa toteutettiin ilman voitontavoittelua ja suojainten toimittajana toimi hyvämaineinen, jo 200 vuotta toiminut Finlayson Oy, Huoltovarmuuskeskuksen suorittama kumppaniauditointi sekä sopimusneuvottelut olivat perusteelliset.

– Meitä ei päästetty auditointiprosessissa eikä sopimusneuvotteluissa helpolla. Huoltovarmuuskeskus oli huolellinen ja tarkka neuvottelija, Koponen huomauttaa.

Tilauksen suuren koon ja merkityksen vuoksi Finlayson toteutti kaupan yhteistyössä suomalaisen ensihoitotuotteiden tavarantoimittajan MedKit Finlandin kanssa. MedKit Finland oli luonteva valinta kumppaniksi suojaintoimitukseen, koska sillä on runsaasti kokemusta laadukkaiden ensihoitotuotteiden maahantuonnista.

– Finlaysonia ja Medkitiä yhdisti halu auttaa ja kääriä hihat nopeasti. Teimme hankinnan eteen paljon työtä ja hankkeen mahdollisti kevään aikana rakennetut verkostot, ostokanavat ja ilmasilta. Tämä on hyvä esimerkki suolalaisesta sisusta ja yhteistyöstä, toteaa MedKit Finlandin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

Toimitettavat suojaimet ovat kertakäyttöisiä kirurgisia suu-nenäsuojaimia, jotka valmistetaan Kiinassa. Tuotteet saapuvat Huoltovarmuuskeskukselle lähiviikkojen aikana. Suojainten kiinalainen valmistaja valikoitui sillä perusteella, että valmistaja pystyy tuottamaan tarpeeksi nopeasti tarkat laatukriteerit täyttäviä suu-nenäsuojaimia.

Suomessa kirurgisille kertakäyttömaskeille on tarvetta etenkin terveydenhuoltosektorilla, jossa suu-nenäsuojaimia käytetään keskimäärin noin 750 000 kappaletta päivässä.

– Hankkimamme suojaimet menevät varmuusvarastoon, josta niitä jaetaan sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön. Korona-aikana suojavarusteiden kulutus on moninkertainen normaaliin verrattuna. Tämä kauppa Finlaysonin kanssa täydentää hienosti jo muutoinkin hyvin sujuvaa hankintatoimintaamme, kertoo Huoltovarmuuskeskuksen suojainhankintayksikön johtaja Rain Mutka.

Finlayson on tuonut suojaimia ja kasvomaskeja myyntiin myös kuluttajille. Valikoimasta löytyy kankaisia kestomaskeja eri kuoseilla koristettuna, ja hiljattain Finlayson toi myyntiin myös kuosillisen kertakäyttöisen suu-nenäsuojaimen.