Tampereen Taiteilijaseura viettää 100-vuotisjuhlaa kuuden taiteilijansa Seurassa-näyttelyllä

12. syyskuuta Sara Hildénin taidemuseossa avautuva Seurassa-näyttely esittelee kuusi Tampereen Taiteilijaseuran jäsentä, jotka ovat myös Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoita.

Näyttely Seurassa – Associates – Sällskap liittyy Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlan viettoon, sen kunniaksi ja yhteydessä järjestettäviin tapahtumiin.

Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoista ja taiteilijaseuran jäsenistä museo on kutsunut näyttelyyn kuusi 1950-luvulla syntynyttä taiteilijaa: Tomas Byströmin, Tuula Lehtisen, Osmo Rauhalan, Teemu Saukkosen, Jyrki Siukosen ja Ilkka Väätin.

– Jokaisen uran alkuvaiheet ajoittuvat 1980-luvulle, jolloin Suomen taide-elämässä rikottiin rajoja, etsittiin uusia taidemuotoja ja ilmaisun tapoja. Taiteen sisällöt ja käsitteellisyys korostuivat, samoin historiallisten lähteiden ja ajankuvien visuaalinen hyödyntäminen. Näyttelyn taiteilijoiden taiteilijuus on vuosia kestäneen uran myötä saavuttanut taidemaailman tunnustuksen. Näyttely ja esillä olevat teokset osoittavat, että työ taiteen parissa myös jatkuu, perustellaan Sara Hildénin taidemuseon tiedotteessa.

Näyttelyn nimi Seurassa viittaa Tampereen Taiteilijaseuran jäsenyyteen ja näyttelykontekstissa kuuteen esilläolevaan taiteilijaan, joilla kullakin on tyylinsä ja tunnistettava kädenjälkensä. Jokaisella on näyttelyssä oma galleriatilansa. Seurassa-näyttelyssä onkin samanaikaisesti esillä kuusi yksityisnäyttelyä, samalla se on ryhmänäyttely, jossa teokset asettuvat vuoropuheluun.

Seurassa-näyttely on auki 12.9.2020–17.1.2021 Sara Hildénin taidemuseossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut