Tanus huolissaan järjestöistä Veikkaus-tuottojen vähennyttyä

Sari Tanus (kd.)
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kristillisdemokraattien Kansanedustaja ja Keliakialiiton puheenjohtaja Sari Tanus on erittäin huolissaan järjestöjen toimintaedellytyksistä.

Sari Tanuksen tällä viikolla jättämässä kirjallisessa kysymyksessä pyydetään hallitukselta vastauksia järjestöjen riittävän rahoituksen turvaamisesta. Järjestöille ja yhdistyksille on jaettu valtionavustuksia Veikkauksen tuotoista, mitkä ovat vähentyneet koronakriisin, Veikkauksen vastuullisuustoiminnan ja osin myös pelaamisen muille kanaville siirtymisen vuoksi.

Sari Tanus muistuttaa hallitusta kirjallisessa kysymyksessään, että koronakriisin takia Suomen talous on ajautunut tilanteeseen, joka yritystoimintojen lisäksi vaarantaa myös järjestökentän. Monet järjestöt ovat joutuneet sopeuttamaan toimintaansa ja perumaan sovittuja kursseja, monia tapahtumia ja matkoja. Osa järjestöistä on joutunut irtisanomaan tai lomauttamaan henkilöstöään.

Sari Tanus vetoaa, että hallitus reagoi syntyneeseen tilanteeseen mahdollisimman nopeasti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut