Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hamlet rokkaa Työviksessä – "Pieni paasto on opettanut, että teatteri ei ole itsestäänselvyys"

Tampereen Työväen Teatterin alkavalla teatterikaudella nähdään yksitoista ensi-iltaa.

Teatterinjohtaja Otso Kautto kuvaa ohjelmistoa runsaaksi ja monipuoliseksi.

– Pieni paasto on opettanut, että teatteri ei ole itsestäänselvyys, ei tekijöille eikä katsojille, Kautto sanoo.

Koronan takia katsomopaikkoja on turvavälien vuoksi käytössä puolet vähemmän kuin normaalisti ja eturivi on poissa käytöstä kaikilla näyttämöillä.

Suurella näyttämöllä nähdään syyskuussa kaksi musikaaliensi-iltaa Hamlet ja Kinky Boots. Kauton ohjaama rockmusikaali Hamletin kaksoisensi-ilta nähdään 3. ja 5. syyskuuta. Helsingissä loppuunmyydyn hittimusikaali Kinky Bootsin ensi-ilta on 24. syyskuuta. Drag-tähti Lolan roolissa Lauri Mikkola ja kenkätehtaan perijänä Tampereen Teatterin Notre Damen kellonsoittajassa loistanut Petrus Kähkönen.

Suurella näyttämöllä nähdään 7. lokakuuta alkaen Espoon Kaupunginteatterin ja TTT:n yhteistuotanto Voi Luoja! (Oh My God), jossa Martti Suosalo on Jumala, joka menee terapeutin, Sanna-Kaisa Palo, vastaanotolle. Esityksiä on syksyn mittaan vain kolme.

Eino Salmelaisen näyttämöllä nähdään uusi Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä, Sirkku Peltolan sovitus Maiju Lassilan Ikiliikkuja-näytelmästä sekä talouden dramaattisia heilahduksia avaava Lehman-trilogia Stefano Massinin näytelmä kertoo Lehmanin perheen sukutarinan köyhistä saksalaisista maahanmuuttajista Yhdysvaltojen talousimperiumin rakentajiksi.

Kellariteatterissa visuaalisen teatterin keinoin toteuttava Aalto - Don’t Forget to Play käsittelee suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria muun muassa Aino ja Alvar Aallon tuotannon inspiroimana.

TTT-Klubin kantaesityksiä ovat Idiootit ympärilläni, Kiroilua ja viime keväältä siirtynyt Johanna Tohnin, Sami Hintsasen ja Juha Juntun Pop Fiction.