Tampere tuo yrittäjyyden ja työelämän peruskouluihin – maanantaina alkavan teemaviikon suojelijana on pormestari Lauri Lyly

Yrittäjyys ja työelämä ovat näkyvästi esillä päiväkodeissa, kouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa sekä korkeakouluissa, kun Tampereella ja muissa Pirkanmaan kunnissa vietetään Yrittäjyyskasvatuksen ja työelämän teemaviikkoa ensi maanantaista alkaen.

Yrittäjyyskasvatuksen ja työelämän teemaviikko järjestetään Pirkanmaalla nyt toista kertaa. Teemaviikon suojelijana on Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.).

-–Työ ja yrittäjyys ovat arjen perusta, jonka varaan muu rakentuu. Yrittäjyyden ja talouden ymmärrystä on hyvä kartuttaa osana kasvamista. Se avaa näkemään, miten yhteiskunta toimii ja kuinka yhteinen arki on yhteistyömme varassa, kiteyttää Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Koronatilanteen vuoksi teemaviikko järjestetään tänä syksynä turvallisesti etäyhteyksin ja aiottua rajoitetumpana tapahtumana. Korona-tilanteen vuoksi teemaviikon ohjelmaa on karsittu ja liikkumista tutustumiskohteisiin rajoitettu. Järjestävät toivovat, että teemaviikko voitaisiin ensi syksynä järjestää laajempana tapahtumana.

– Tavoitteena on, että syksyllä 2021 teemaviikko on merkittävä osa pirkanmaalaisten lasten, nuorten ja opiskelijoiden alkusyksyä, kertoo kehittäjäopettaja Ville Lähdesmäki teemaviikkoa järjestäneestä taustaryhmästä.

Yrittäjyyskasvatuksen ja työelämän teemaviikkoon osallistuu järjestäjien mukaan pirkanmaalaisia "taaperosta tohtoriin". Viime vuonna teemaviikko järjestettiin perusopetuksessa. Tänä vuonna teemaviikko laajenee varhaiskasvatukseen, toiselle asteelle ja korkeakouluihin.

Varhaiskasvatuksessa päiväkodeille on tehty teemaviikkoa varten yhteinen teemajuliste. Kirjasto on koonnut teemaan sopivan kirjalistan varhaiskasvatuksen käyttöön. Teemaviikolla hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan Nuori Yrittäjyys ry:n -sivustolla olevia varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen liittyviä materiaaleja.

Tavoitteena on, että teemaviikolla jokainen lapsiryhmä toteuttaisi ainakin yhden teemaviikkoon annetun tehtävän.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut