Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Veltto alkoi pelata quirolla pesäpalloa" – Mikko Alatalo kertoo kirjassaan, että yhteinen bändiprojekti Veltto Virtasen kanssa oli ajatuksena huomattavasti parempi kuin käytännössä

Tuomas Marjamäen kirjoittama Mikko Alatalon elämäkertakirja Hän hymyilee kuin Mikko (Docendo) kertoo avoimesti muun muassa sen, mikä meni pieleen aikansa superkokoonpanon Välikausitakin toiminnassa.

Ryhmään kuului Alatalon lisäksi muitakin tamperelaisia hurjapäitä: Juice Leskinen, Harri Rinne sekä Veltto Virtanen.

Projekti teki vuonna 1978 albumin, joka jäi ryhmän ainoaksi. Asian selitys kerrotaan konstailematta: Alatalo ja Rinne kypsyivät Leskiseen ja Virtaseen, jotka olivat huomattavasti enemmän kiinnostuneita päihteistä kuin musiikista. Karuna esimerkkinä kerrotaan esiintyminen Hämeenlinnan Ämyrockissa.

– Mikko ja Harri olivat harjoitelleet esiintymistä huolellisesti. Paikalle päästyään he näkivät, että Veltto ja Juice olivat nauttineet monenlaisia miestä väkevämpiä aineita, kirja kuvailee viitaten suoraviivaisesti siihen, että pelkästä alkoholista ei suinkaan ollut kyse.

Alatalo itse kuvaa esiintymistä värikkäästi.

– Ne (Juice ja Veltto) olivat ihan pellit seis. Juice alkoi laulaa pornolauluja, Veltto alkoi pelata quirolla pesäpalloa. Harrin ja minut he haukkuivat julkisesti pataluhaksi.

– Lähdimme Harrin kanssa pois aika myrtyneenä. Veltto repi maasta ruohoa ja heitti meidän auton sisään.

Sittemmin niin Alatalon kuin Virtasenkin työpaikat löytyivät Arkadianmäeltä. Erään kerran Virtanen totesi Alatalolle, että eiköhän tehdä uusi Välikausitakin levy.

– Kun Harri Rinne kuuli nimen Veltto, hän totesi lyhyesti että vain hänen kuolleen ruumiinsa yli.