Vasemmistoliitto täytti jo melkein puolet listasta – Tavoitteena muun muassa vaalivoitto ja ihmisten pääsy lääkäriin kohtuullisessa ajassa

Mikko Aaltonen Petteri Mäkinen/Tamperelaisen arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Vasemmistoliitto on julkistanut ensimmäiset 45 ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin. Ehdokkaita asetetaan täydet sata, ja heidän nimensä julkistetaan vaiheittain.

Tiedotteessaan se ilmoittaa tavoittekseen vaalivoitto ja hyvinvointipalvelujen turvaamisen.

– Meillä on ilahduttavan paljon monipuolisia, loistavia ehdokkaita jo tässä vaiheessa. Listalta löytyy varmasti ehdokas jokaiselle tamperelaiselle, sanoo Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén tiedotteessa.

Vasemmistoliiton tavoite on saada kaupunginvaltuustoon vahva vasemmisto turvaamaan hyvinvointipalvelut.

– Haluamme varmistaa, että lääkäriin pääsee kohtuullisessa ajassa, kouluissa ja päiväkodeissa on riittävästi henkilökuntaa, tarjolla on viihtyisiä kohtuuhintaisia asuntoja ja että kaupunkia kehitetään tinkimättä kunnianhimoisista ilmastotavoitteista, myös itse ehdokaaksi lähtevä Sirén sanoo.

Kaupunginvaltuustoon pyrkivät myös muun muassa vasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Minna Minkkinen, Tampereen entinen apulaispormestari, kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Mikko Aaltonen ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, Ulla-Leena Alppi.

– Tällä valtuustokaudella vasemmistoliitto on vaikuttanut merkittävästi muun muassa siihen, että lastensuojelun resurssit ovat parantuneet, ja vasemmistoliiton johdolla on kehitetty kaupungin köyhyysohjelmaa, Ulla-Leena Alppi kommentoi tiedotteessa.

Nykyisistä valtuutetuista nimettiin tässä vaiheessa ehdolle myös yliopistotutkija, pääluottamusihminen Sinikka Torkkola ja kasvatustieteiden kandidaatti Milka Hanhela sekä varavaltuutetut psykologian kandidaatti Kukka Kunnari, Teollisuusliiton aluetoimitsija Antti Salonen, muusikko, filosofian maisteri Johannes Tolonen ja mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja Juhapekka Lindfors.

Nyt nimetyissä ehdokkaissa on monia ensi kertaa kuntavaaleihin osallistuvia. Heitä ovat esimerkiksi maahanmuuttajalasten oman äidinkielen opettaja Leila Mohammadi, Palvelualojen ammattiliiton PAM:n hallituksen jäsen Christian Karau ja Ilona Taubert, kasvatustieteiden opiskelija ja Tampereen yliopiston konsistorin opiskelijajäsen.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut