Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki lievensi avustusten takaisinperintää koronan takia – näissä tilanteissa avustuksia ei tarvitse palauttaa

Tampereen elinvoima- ja osaamislautakunnan vuodelle 2020 myöntämiä avustuksia ei peritä takaisin, jos toiminnan keskeytyminen johtuu koronatilanteesta ja toiminnasta on syntynyt avustuskelpoisia kustannuksia vähintään saman verran kuin avustusta on myönnetty.

Lautakunta linjasi asiasta 26. elokuuta. Päätös koskee kaikki lautakunnan vuodelle 2020 myöntämiä avustuksia.

Lautakunnan myöntämissä avustuksissa noudatetaan Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleisiä periaatteita. Avustuksen käytön tulee olla linjassa kaupungin avustustoiminnan periaatteiden sekä avustuspäätöksen tarkoituksen kanssa.

Koronavirustilanteesta johtuvat, tapahtumien peruuttamisesta aiheutuvat kustannukset luetaan avustuskelpoisiksi kustannuksiksi.

Lautakunnan avustamaa toimintaa on mahdollista sopeuttaa muuttuneeseen tilanteeseen ja avustuksia voi siirtää käytettäväksi myöhäisempään ajankohtaan, kuitenkin enintään 31.12.2021 saakka. Mahdollista avustuksen käyttöajan pidennystä tulee hakea viimeistään 30.11.2020 vapaamuotoisella hakemuksella.

Koronavirustilanteeseen liittyviin toiminnan muutoksiin ei tarvitse hakea erillistä päätöstä, mutta muutoksista tulee pitää kirjaa ja ne tulee kuvata yhteisön toimintakertomuksessa.

Jos avustusta saanut toiminta peruuntuu kokonaan, sitä ei voida siirtää tai soveltaa eikä siitä ole aiheutunut kustannuksia, tulee myönnetty avustus maksaa takaisin. Käyttämättä jäävä osa avustuksesta tulee palauttaa, jos toiminta toteutuu merkittävästi vähäisempänä ja siitä jo aiheutuneet kulut ovat pienempiä kuin myönnetty avustus.