Elinkeinoelämän etujärjestöiltä täystyrmäys Marinin työaikavisioille – MTV: "Viesti on äärimmäisen vaarallinen"

Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät näkevät pääministerin ja puoluejohtaja Sanna Marinin (sd.) visiot työajan lyhentämisestä jopa yhteiskunnallisesti vaarallisena.

Tamperelainen kertoi Marinin puoluekokouksessa pitämän linjapuheen sisällöstä maanantaina.

Järjestöt ovat laatineet yhteisen kannanoton asiasta.

Aiheesta kertoo muun muassa MTV verkkosivuillaan.

– Pelkkänä visionakin viesti on pääministeriltä äärimmäisen vaarallinen tilanteessa, jossa Suomi velkaantuu ennätysvauhtia, korona iskee työpaikkoihin ja näkymä on hyvin sumea suomalaisten hyvinvoinnin turvaamisen näkökulmasta. Nyt pitää kaikki tarmo suunnata talouden ja työllisyyden käänteen tekemiseen, järjestöt toteavat tiedotteessaan.

Kannanotossa todetaan että kokoaikaisten työntekijöiden työaika on Suomessa EU:n lyhyimpiä. Suomen kaikkien työntekijöiden työaika on järjestöjen mukaan EU:n keskitason alapuolella.

– Suomella on edessä pitkä marssi koronakriisistä selviämiseen, ja se edellyttää määrätietoisia päätöksiä työllisyyden nostamiseksi. Esitys työajan dramaattisesta lyhentämisestä on täysin väärä suunta, järjestöt kirjoittavat.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut