Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosiaali- ja terveysalan järjestöjä uhkaa tuntuva avustusten leikkaus: järjestöt ottavat nyt tiukasti kantaa asiaan yhteisellä kannanotolla – "Poliittisten päättäjien tulee löytää ratkaisu"

Yksitoista Tampereella toimivaa sosiaali- ja terveysalan järjestöä ottaa tiukasti kantaa Valtiovarainministeriön talousarvioesitykseen, jonka perusteella Veikkauksen voittovaroista tulevia avustuksia uhkaa kolmanneksen leikkaus.

– Nyt on tärkeää turvata järjestöjen toiminnan rahoitus. Poliittisten päättäjien tulee löytää ratkaisu siihen, millä tavalla toiminta ja rahoituspohja turvataan.

– Sosiaali- ja terveysjärjestöillä on merkittävä rooli arjen hyvinvoinnin ja turvallisuuden tuottamisessa. Järjestöt organisoivat ammatillisen tuen lisäksi vertaistukea ja vapaaehtoistoimintaa. Järjestöjen kautta moni on löytänyt itselleen voimauttavan yhteisön ja yksinäisyys on vähentynyt, järjestöt kirjoittavat Lukijalta-kirjoituksessaan.