Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon avaus siirtyy kesään 2025 – "Eräät kalliotiloissa tehtävät työvaiheet kestävät ennakoitua pidempään"

Tampereen Sulkavuoren keskuspuhdistamon avaaminen siirtyy kesään 2025.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon louhinnan jälkeisille töille varataan enemmän aikaa kuin aiemmin on kaavailtu.

Tästä syystä urakoitsijoille tullaan varaamaan työaikaa lokakuussa alkavissa urakkakilpailutuksissa niin, että jätevedet käännetään Sulkavuoren keskuspuhdistamolle kesällä 2025

– Muista vastaavista hankkeista saatujen kokemusten perusteella on opittu, että eräät kalliotiloissa tehtävät työvaiheet kestävät ennakoitua pidempään. Myös suunnitelmien täsmentyessä on saatu lisätietoa. On tärkeää tarkentaa aikataulua ennen urakkakilpailutuksia, jotta urakoitsija pystyy laskemaan ja suunnittelemaan työnsä realistiselta pohjalta. Kaikki louhintaurakkaan kuuluvat työvaiheet tehdään ensin loppuun ja vasta sen jälkeen Sulkavuoressa siirrytään seuraaviin urakoihin, kertoo toimitusjohtaja Timo Heinonen Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:stä tiedotteessa.

Jätevedet käännetään Sulkavuoren keskuspuhdistamolle kesällä 2025. Tästä alkaa jätevedenpuhdistamon käyttöönottovaihe, minkä jälkeen tehdään vielä viimeistelytöitä, erilaisia säätöjä ja urakoiden vastaanotot. Viinikanlahden, Raholan ja Lempäälän jätevedenpuhdistamot jäävät Sulkavuoren käyttöönoton jälkeen asteittain pois käytöstä.

Rakentaminen alkoi kesällä 2018 Sulkavuoren rakentamista valmistelevilla urakoilla. Viime vuonna aloitettiin siirtoviemäreiden toteutus ja kaksi osuutta on jo saatu valmiiksi. Siirtoviemäriurakat saadaan valmiiksi vuoden 2023 loppuun mennessä ja Pyhäjärveen asennettava purkuputki 2024. Raholaan ja Viinikanlahteen rakennetaan uudet jätevesipumppaamot. Ne valmistuvat vuoden 2022 lopulla.

Käynnissä olevat urakat ovat aikataulussa. Louhintaurakassa louhitaan varsinaiset puhdistamotilat kallion sisälle Sulkavuoreen sekä tulo- ja purkuviemäritunnelit Vihilahden ja Sulkavuoren välille.

Sulkavuoren keskupuhdistamossa tullaan käsittelemään Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven jätevedet.