Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutuuskirja: Mikko Alatalo sai tiedon avovaimonsa menehtymisestä keikkamatkalla Helsinkiin – "Marja on kuollut"

Mikko Alatalon torstaina ilmestyvä elämäkerta Hän hymyilee kuin Mikko (Docendo) kertoo raadollisesti päivästä, jolloin Alatalon avovaimo Marja löytyi kuolleena kodin vaatehuoneesta.

Elettiin perjantaita 13. päivää marraskuuta vuonna 1992. Alatalon, Marja Mattilan ja perheen kahden pojan elämä oli vuosien mittaan mutkistunut. Töitä ei ollut entiseen malliin, lisäveroja tuli ja perheen aikuiset pohtivat vakavasti myös Pispalan Kannaksenkadulla sijaitsevan kotitalon myyntiä. Lama iski viihdealaan, eikä säästellyt myöskään niin sanottuja suomalaisia kansansuosikkeja.

Edeltävänä iltana Marja oli ollut Tampere-talossa katsomassa oopperaa. Marja oli herännyt perjantaiaamuna Alataloa aiemmin ja lähtenyt jonnekin.

Alatalo kertoo kirjassa etsineensä puolisoaan kotoa. Vaatehuoneen ovi kellarikerroksessa oli auki, mutta sinne Alatalo ei katsonut. Alkoi tulla kiire keikalle Helsinkiin. Alatalo ja keikkakuljettaja Espe Marjamäki epäilivät, että jotain on pahasti vialla, mutta keikalle oli lähdettävä.

Kotiin saapuivat jossain vaiheessa perheen tuolloin alaikäiset pojat Jaska ja Kalle. He etsivät äitiään.

– Äiti oli aamulla kysynyt minulta yllättäen, pärjäilenkö minä. En ymmärtänyt, mihin kysymys liittyi, Jaska muistelee kirjassa.

Lopulta Jaska meni kellarikerroksessa sijainneeseen vaatehuoneeseen.

Äiti oli hirttäytynyt.

– Menin yläkertaan soittamaan hätänumeroon. Paikalle tuli nopeasti ensihoitajat, jotka eivät voineet enää tehdä mitään äidin hyväksi. Seuraavaksi saapuivat poliisit.

Jaska Alatalo soitti isälleen. Auto oli Iittalan kohdalla matkalla kohti pääkaupunkiseutua.

– Marja on kuollut, sanoi Mikko Espe Marjamäelle.

Espe Marjamäki ajoi seuraavaan risteykseen, teki u-käännöksen ja ajoi Tampereelle niin kovaa kuin pääsi.

– Nyt, Mikko, meidän pitää harventaa näitä keikkoja. Mulla on kyydissä tuplaten kalliimpi kuorma, Espe sanoi pitkän hiljaisuuden päätteeksi.