Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves lähtee keskiviikkona eksoottiselle europelireissulle Irlantiin – Perillä odottaa tyhjä katsomo, ottelulähetystä ei voi katsoa Suomessa ollenkaan

Tampereen Ilveksen jalkapallon miesten edustusjoukkue lähtee keskiviikkona eksoottiselle ottelureissulle. Irlantia ei voi suoranaisesti eksoottisena jalkapallomaana pitää, mutta vallitsevat koronaolosuhteet luovat otteluun osansa: perillä odottaa tyhjä katsomo, eikä reissun vaatima charter-lentokaan ilmaista lystiä ole.

Kyseessä on Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelu irlantilaista Shamrock Roversia vastaan. Ottelu pelataan Dublinissa. Vastus ei ole helpoimmasta päästä: joukkue on voittanut maansa cupin 25 kertaa ja täkäläisen pääsarjan 17 kertaa.

Kyse on sananmukaisesti perinteikkäästä urheiluseurasta: se on perustettu jo vuonna 1899. Joukkueen fanipohjaa kuvataan erittäin intohimoiseksi ja siihen päälle kansallistunne on vahvasti esillä kaikessa toiminnassa.

– Pojat vetivät tiistai-iltana harjoituksen kello 22 alkaen. Normaalisti meillä on treenit kello 13.30, mutta nyt pyrimme valmistautumaan keskitetysti odottavaan otteluun, kertoo Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola.

Ottelu alkaa kello 22 Dublinissa.

Joukkue palaa takaisin kohti Suomea varhain perjantaiaamuna. Sen verran joukkueella on todennäköisesti odotettavissa palautumisaikaa, ettei tuona päivänä ole ohjelmassa 13.30 alkavaa harjoitusta.

– Maanantaina harjoitukset sitten ovat taas kello 13.30.

Sosiaalisessa mediassa on herättänyt keskustelua myös se, että Shamrock Rovers toteuttaa ottelusta striimin – jota ei kuitenkaan voi katsoa Suomessa ollenkaan. Asiaan selittävänä tekijänä on se, että Suomessa euro-otteluiden lähetysoikeudet ovat Canal Digitalilla.