Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Kauppiin tulee uusi hermokeskus – "Uusi huoltorakennus palvelee kokonaisuutta ja mahdollistaa stadionhankkeen"

Liikunta: Kaupin uudistuksille on vuosille 2020–2022 varattu 10,5 miljoonaa euroa. Lopputuloksena Kauppiin valmistuu muun muassa uusi pesäpallo- ja hiihtostadion.

Kauppiin aletaan rakentaa uutta huoltorakennusta, josta tulee Tampereen uuden stadionalueen hermokeskus.

Noin 900-neliöiden huoltorakennuksen työt alkavat syyskuun aikana. Uusi huoltorakennus on käyttökunnossa vuoden kuluttua.

Huoltorakennus maksaa yhteensä 3,42 miljoonaa euroa. Kustannukset nousivat lähes 700 000 eurolla sähkö- ja putkiurakan kasvamisen takia. Uudesta huoltorakennuksesta tulee muun muassa koko alueen sähkönjakelun ja teleliikenteen solmupiste.

Kaupin uudistuksille on vuosille 2020–22 varattu 10,5 miljoonaa euroa. Lopputuloksena Kauppiin valmistuu muun muassa uusi pesäpallo- ja hiihtostadion.

– Uusi huoltorakennus palvelee kokonaisuutta ja mahdollistaa stadionhankkeen, summaa Manse PP:n edustuspesäpallon puheenjohtaja Matti Helimo.

Huoltorakennukseen tulee pukuhuoneita pesutiloineen ja ryhmäpukutiloja sekä henkilökunnan käyttöön verstas-, toimisto- ja toimitsijatiloja kilpailuja varten, konetalli sekä lumetusjärjestelmä.

– Kun esimerkiksi lumetusjärjestelmä, latukoneiden talli ja pukuhuoneet saadaan uuteen huoltorakennukseen vapautuu nykyinen huoltorakennus kilpailujen vaatimiin palveluihin, konkretisoi Tampereen Pyrinnön hiihtojaoston puheenjohtaja Pasi Rajala.

Suomen Hiihtoliitto on myöntänyt vuoden 2022 yleisen sarjan SM-hiihdot Tampereen Pyrinnölle.

Kustannuksia on nostanut myös lumetusjärjestelmä, joka on noin 35 000 euroa suunniteltua kalliimpi. Lisäksi hintaa lisäävät ulkoalueille toivottu sulanapitojärjestelmä ja huoltorakennuksen ilkivaltaa kestävät vesikalusteet, jotka ovat noin 4–5 kertaa tavallisia kalliimmat.

Uuteen huoltorakennukseen alunperin suunniteltua viherkattoa on toteuteta sen kalleuden ja kosteusriskien takia.

Koko alueen kehittämisen mahdollistava asemakaavaatyö on yhä kesken. Uusi asemakaava mahdollistaa muun muassa pysyvien katsomorakenteiden tekemisen ja alueen liikenne- ja pysäköintiratkaisut. Myös stadionin suunnittelutyöt ovat yhä käynnissä

Kaavasta toivotaan lainvoimaista vuodenvaihteen jälkeen. Näin stadionin rakennustöihin päästäisiin vuosien 2021–22 aikana.

– Pesäpallon edustusjoukkueet saavat pukuhuonetilansa katsomon alle. Pesäpallon ja hiihdon lisäksi stadion toimisi myös konserttikäytössä, muistuttaa Helimo.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan uudelle stadionille tulisi 1 500 katettua katsomopaikkaa.