Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Pandemian mahdollinen voimistuminen edellyttää työvoimaa" – Nokian kaupunki päätti olla lomauttamatta ketään

Nokian kaupungin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Lopputulos on, että henkilöstön lomautuksilta vältyttiin, sillä neuvottelujen aikana löydettiin kaupungin talouden kannalta riittävät säästöt muilla toimenpiteillä.

Nokian kaupunginhallitus päätti toukokuussa aloittaa yt-neuvottelut kahden miljoonan euron säästötavoitteen aikaansaamiseksi kuluvalle vuodelle. Tarkasteltavana oli laaja keinovalikoima, jossa pääpaino oli nopeasti aikaansaatavissa säästöissä.

Neuvottelujen aikana kaupunki löysi yli miljoonan euron säästöt muualta kuin palkkakustannuksista. Palkka- ja muista henkilöstökustannuksista säästetään noin puoli miljoonaa euroa, mikä koostuu pääosin henkilöstön vapaaehtoisista palkattomista vapaista.

– Kiitän henkilöstöä osallistumisesta säästöihin. Vapaaehtoisia palkattomia vapaita on otettu hyvin niissä tehtävissä, joissa se on ollut mahdollista, kaupunginjohtaja Eero Väätäinen sanoo.

Kuntien saama tuki valtiolta lievittää osaltaan taloudellista ahdinkoa ja kompensoi koronapandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Tämänhetkiset talousennusteet osoittavat, että kaupungin tilikauden tulos kuluvalta vuodelta tulisi olemaan lähes alkuperäisen talousarvion suuruinen eli noin neljä miljoonaa euroa ylijäämäinen.

– Epävarmuutta talousennusteeseen tuo varsinkin koronaviruspandemian pelätty paheneminen. Pandemian mahdollinen voimistuminen edellyttää varautumista ja työvoimaa, ja myös siksi kaupunki työnantajana katsoi tarkoituksenmukaiseksi päättää neuvottelut lomauttamatta henkilöstöä, Eero Väätäinen kertoo.