Vähävaraisille jaettu Tampereella jo 10 000 kasvomaskia – Kertasatsi kasvaa ja uusi hakupaikka käyttöön, katso lista jakelupisteistä täältä

Tampereen kaupunki jakaa vähävaraisille kasvomaskeja valtion ohjeistuksen mukaisesti.

Maskeja on jaettu SPR:n, seurakunnan ja ViaDia:n ruokajakopaikoissa ruokajakelun yhteydessä sekä kaupungin hoitotarvikepalvelussa ja sosiaalipalvelujen neuvonnassa.

Uutena jakelupisteenä otetaan tänään tiistaina käyttöön Hervannan vapaa-aikakeskuksessa sijaitseva Kototori.

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille aloitettiin Tampereella tiistaina 18. elokuuta ja tähän mennessä on jaettu jo 10 000 maskia. Kaupunki jakaa sekä kertakäyttöisiä että kankaisia maskeja. Maskien riittävyyden turvaamiseksi alkuvaiheessa jaettiin neljän maskin pakettia, mutta jatkossa on mahdollista yhdellä noutokerralla saada 10 kertakäyttöisen maskin tai neljän kankaisen maskin paketti.

Osa kangasmaskeista on valmiiksi pestyjä, joten ne ovat heti käyttövalmiita. Jaon yhteydessä annetaan myös maskien käyttöohjeet. Maskeja noudettaessa tulisi myös huomioida, että turvavälejä noudatetaan ja paikalle tullaan ainoastaan terveenä.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi esimerkiksi joukkoliikenteessä sekä muissa tilanteissa, joissa toisilleen tuntemattomat ihmiset kohtaavat ja turvavälien noudattaminen on vaikeaa.

Kasvomaskien käyttösuositus koskee niiden sairaanhoitopiirien alueita, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana eli myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä. Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Maskien jakelupisteet Tampereella

Hoitotarvikepalvelu , Kuninkaankatu 14-16, avoinna: ma, ti ja to klo 8-16, ke klo 8-18 ja pe klo 8-14.

Sosiaalipalvelujen neuvonta , Hatanpäänkatu 3 J, avoinna ma ja to klo 9-15, ti, ke ja pe klo 9-14.

Kototori, Hervannan vapaa-aikakeskus Lindforsinkatu 5, 2. kerros, avoinna ti klo 10-12 ja 13-16 ja pe klo 10-12 ja 13-16.

ViaDia:n ruokajakopaikka osoitteessa Puutarhakatu 17 (Tampereen vapaakirkkoseurakunta), avoinna ma - to klo 12 - 12.30 sekä Ikurin lähiötalo osoitteessa Virontörmänkatu 13, avoinna ma, ti ja pe klo 13 - 15.

Seurakunnan hävikkiruokajakelupisteet: maskit jaetaan ruokakassien jaon yhteydessä.

SPR:n ruokajakelu Otavalankatu 12 A, avoinna ma klo 10-16, ti klo 10-18, ke klo 10-13, to klo 10-17, ruoka-apujakelut ke ja pe klo 16.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut