Kiveystyöt tuovat liikennemuutoksia Hämeensillalle ja Hatanpään valtatielle – Tempon portaat menivät jo kiinni

Hämeensillalle tulee uusi likennejärjestelyjä. Raitiotieallianssi/Tinja Juutilainen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Hämeensillalla ja Hatanpään valtatiellä raitiotien kiveystyöt jatkuvat uusilla liikennejärjestelyillä tästä viikosta lähtien.

Tällä viikolla Hämeensillalle johtavat portaat Tempon talon kulmalta suljetaan kolmeksi päiväksi maanantaista keskiviikkoon. Kohdalla tehdään kiveysten pohjia ja asennetaan uusi kiveys.

Ensi viikolla eli viikolla 36 Hämeensillalle tulee kiveystöiden etenemisen myötä uusia liikennejärjestelyjä jalankulkuun. Hämeensillan pohjoispuolen jalankulkuväylä muuttuu työalueeksi, ja sillan länsi- ja itäpään portaiden välinen osuus on pois käytöstä noin viiden viikon ajan, syyskuun lopulle.

Jalankulku ohjataan Hämeensillan eteläpuolelle Puisto-ravintolan kohdalle siirrettävän suojatien kautta. Myös ravintola Tillikan kohdalla on suojatie Hämeenkadun yli.

Viikolla 37 Hatanpään valtatiellä autoliikenne on suunniteltu siirrettäväksi Verkatehtaankadun ja Hämeenkadun välillä valmiiksi kivetyn raitiotien päälle eli ns. sekaliikennekaistalle. Hatanpään valtatien itäpuolella ryhdytään kiveämään Koskipuiston bussipysäkkialuetta, ja töiden vuoksi bussipysäkki ja odotustila tulevat siirtymään Haarlan palatsin edustalle, vajaat sata metriä etelän suuntaan. Myös suojatietä Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymässä siirretään hieman Hämeenkadun suuntaan.

Kulku Otavalankadulta Hatanpään valtatielle on vielä toistaiseksi poikki, mutta yhteys on tarkoitus palauttaa käyttöön heti töiden salliessa, viimeistään viikolla 36. Kulkuyhteys Otavalankadun tunneliin on koko ajan käytössä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut