Sanna Marin toppuutteli fanittamista lehdistötilaisuudessa – "Tämä ei ole mikään yhden naisen show"

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin piti tiedotustilaisuuden Tampere-talossa noin puolitoista tuntia valintansa jälkeen. Pekka Ruissalo/Tamperelaisen arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

SDP:n puheenjohtajassa Sanna Marinissa ja puoluesihteerissä Antton Rönnholmissa on paljon samaa. Molemmat ovat nousseet nuorella iällä politiikassa vakuuttavaan asemaan ja molemmat haluavat korostaa sitä, että puoluetoiminnassa ei ole kyse vain yhden miehen tai naisen show`sta.

Ja on eroavaisuuksiakin. Sanna Marin on tamperelaisen politiikan kasvatti, Rönnholm taas loi kannuksia tulevalle uralle turkulaisessa ylioppilaspolitiikassa. Ja on myös selvää, että suomenruotsalainen Rönnholm vastailee toisella kotimaisella esitettyihin kysymyksiin ongelmitta. Marin pitäytyi suomenkielisissä vastauksissa.

– Kielitaidossa on tältä osin kehitettävää. Olen pääministeriaikanani kouluttanut itseäni ruotsin osaamisen suhteen, Marin kertoi.

Pääministeriin ja nykyisen puoluejohtajaan liittyen on kehittynyt varsinkin kuluneen vuoden aikana jopa suoranainen henkilökultti. Julkiseen kiinnostukseen liittyen ei ole kohtuutonta puhua jopa suoraviivaisesta fanittamisesta. Tämän elementin ja siihen liittyvien hyvien ja huonojen puolien vaikutuksen Marin vaikuttaa tiedostavan erinomaisesti itsekin.

– Tämä ei ole mikään yhden naisen show. Meillä on täällä erinomainen puolueväki koolla, satoja ihmisiä eri puolilta Suomea, ja yhdessä asioista päätetään, Marin korosti.

Pääministerin ja puoluejohtajan tehtäviä vertaillessa pääministeriys menee edelle.

– En kuitenkaan usko että se että Sdp on pääministeripuolue on puolueelle mitenkään kielteinen asia.

SDP:hen liittyen on yhdistetty myös valtapelejä, joista yhden väitetään ratkaisseen sen että Antti Rinne valittiin aikoinaan puheenjohtajaksi Jutta Urpilaisen ohi. Kysymykseen siitä, päättyvätkö niin sanotut valtapelit puolueessa nyt, Marin ja Rönnholm vastasivat kieli keskellä suuta heti tiedotustilaisuuden alkajaisiksi.

– Uskomme siihen, että kun yhdessä tehdään, silloin myös menestytään.

– Toivottavasti ihmiset voivat luottaa siihen, että päätökset tehdään avoimesti ja päivänvalossa, Rönnholm jatkoi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut