Sanna Marin liikuttui avauspuheessaan puolueensa puheenjohtajana Tampereella – "Elämää ei voi suunnitella ennalta" – Katso video

Sanna Marin saapui Tampere-taloon sunnuntaiaamuna hieman ennen yhdeksää. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Sunnuntaiaamuna kello 8.50 musta auto pysähtyi Tampere-talon eteen. Sieltä nousi pääministeri Sanna Marin (sd.), jonka matka kohti puolueensa puheenjohtajuutta kesti enää 40 minuuttia.

Puoli kymmeneltä Marin valittiin ainoana ehdokkaana puolueensa puheenjohtajaksi. Pääministeri ja vastavalittu puheenjohtaja joutui hetken aikaa hakemaan sanojaan ennen kuin alkoi puhua. Sanna Marin oli selvästi tilanteesta liikuttunut.

– Elämää ei voi suunnitella ennalta. Tähän tilanteeseen ovat johtaneet monet sattumukset matkan varrella sekä monet sellaiset tilanteet, joita ei osannut ennalta aavistaa, Marin kertoi lyhyessä avauspuheessaan.

SDP on kannatusmittauksissa noussut Marinin myötä keulapaikalle, eikä vielä mikään ole liikauttanut puolueen kärkipaikkaa kannatuskärjessä. Marin otti tamperelaisittain nöyrän linjan asiaan viitatessaan.

– Pyrin työskentelemään niin, että te voisitte olla minusta ylpeitä ja että voisitte olla puolueesta ylpeä, Marin kuvasi tilannetta.

Kokouksen puheenjohtajistoon kuuluva Tampereen pormestari Lauri Lyly kommentoi valintaa lyhyesti sen jälkeen, kun puoluesihteeriksi oli valittu turkulainen Anton Rönnholm.

– Tamperelaisena tämä tuntuu erittäin hyvältä, Lyly kuittasi.

Sanna Marin ja Anton Rönnholm puhuvat medialle kello 11.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut