Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen festivaalisyksy ei ole kuollut – Muista ainakin nämä!

Festivaalisyksy käynnistyy Pirkanmaalla haasteista huolimatta, muistuttaa kattoyhdistys Pirkanmaan festivaalit Pirfest ry.

Vaikka koronapandemia on tuottanut tapahtumajärjestäjille päänvaivaa ja myös syksyn osalta tartuntatilanteen ennustettavuus on yhtä lailla epävarmaa.

Tällä hetkellä Suomessa ei ole voimassa viranomaisten antamia virallisia kokoontumisrajoituksia, jotka estäisivät tapahtumien järjestämisen. Tapahtumien vastuulla on kuitenkin huolehtia omista järjestelyistään siten, että tilaisuuksissa noudatetaan THL:n sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisuus- ja hygieniaohjeita ja ehkäistään uusien koronavirustartuntojen leviämistä.

Syksyn aikana Pirkanmaalla on luvassa useita tapahtumia ja festivaaleja, joista osa on siirtynyt syksyyn keväältä ja kesältä.

Elo–syyskuun tapahtumissa tarjolla on kuvataide- ja kädentaitonäyttelyitä, valokuvataidetta, musiikkia, komiikkaa ja gastronomiaa.

Tampereella Finlaysonin tehdasmiljöössä järjestettävä kuvataidetapahtuma Finlayson Art Area on avoinna yleisölle 30. elokuuta asti.

Stand up -festivaali Tomaatteja! Tomaatteja! viettää juhlavuotta Tampereella 21.–22. elokuuta. Hämeenlinnassa vuonna 2002 alkunsa saanut komediafestivaali on löytänyt vuosien varrella toisen kotinsa Tampereelta, jossa tapahtumaa on järjestetty jo 10 vuoden ajan, perinteisesti maaliskuussa.

Elokuulle siirtyneen juhlaviikonlopun aikana Solo Sokos Hotel Tornin ja YO-talon näyttämöillä nähdään peräti 22 kotimaisen lavakomiikan huippunimeä.

Kotimaisen nykymusiikin festivaali Tampere Biennale järjestettiin huhtikuussa 2020 poikkeuksellisesti radiofestivaalina. Elokuussa Tampere Biennale 2.0 saa jatkoa 24.–29. elokuuta järjestettävässä Ung Nordisk Musik -tapahtumassa. Ung Nordisk Musik (UNM) on nuorten pohjoismaisten säveltäjien ja äänitaiteilijoiden jokavuotinen festivaali, joka järjestetään vuorovuosin eri Pohjoismaissa – tänä vuonna Suomessa Tampereella. Tampere Biennale 2.0 tuo UNM-ohjelmaan konsertteja, keskustelutilaisuuksia, ääniteoksia, verkossa esitettäviä videoteoksia sekä perhepäivän.

Suomen suurin ravintolafestivaali ja pintxokilpailu Tamperrada valloittaa Tampereen ravintolat jo kahdeksannen kerran 1.–5. syyskuuta. Tamperradassa paikalliset ravintolat tarjoavat parasta gastronomista osaamistaan pieninä ruoka-annoksina eli pinxtoina 3 euron kappalehintaan. Viiden tapahtumapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus kiertää maistelemassa 54 eri ravintolan annoksia ja tutustua uusiin ravintoloihin ja ruokakulttuuriin.

Backlight on Valokuvakeskus Nykyajan joka kolmas vuosi tuottama kansainvälinen valokuvafestivaali, jota on järjestetty Tampereella vuodesta 1987 alkaen. Backlightin päänäyttelyt Related Realities (Galleria Himmelblau), Space Works (Tampereen taidemuseo) ja Visual Catalysts (Kulttuuritalo Laikku) tutkivat erityisesti taiteen suhdetta tieteeseen ja uusiin teknologioihin. Päänäyttelyt ovat avoinna porrastetusti 5.9.–8.11. välisenä aikana, minkä lisäksi syyskuussa 5.–28.9. nähtävillä on belgialaisen valokuvaaja Bénédicte Vanderreydtin näyttely Mater Semper (Certa) Est Valokuvakeskus Nykyajassa.

Pirkanmaan festivaalit Pirfest ry on 38 pirkanmaalaisen kulttuurifestivaalin verkosto, jonka tavoitteena on parantaa festivaalien toimintaedellytyksiä, auttaa festivaaleja kehittymään sekä tehdä niitä tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla.