Näin Tampere-talo toimii koronasyksynä – Isoon saliin alle puolet katsojista, lipuissa ei paikkanumeroja, jopa Filharmonian muusikoilla maskeja,

Henkilökuntakin käyttää Tampere-talossa visiirejä tai kasvomaskeja. Anne Sivula
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampere-talo ja sen toimijat ovat katsovat luottavaisesti alkavaan syyskauteen. Kesä-heinäkuussa talossa on vieraillut 25 000 kävijää.

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Muumimuseo valmistautuvat syyskauteen noudattamalla jo kesän aikana omaksuttuja turvallisuuskäytäntöjä.

Konsertteihin, kokouksiin, tapahtumiin, museoon ja ravintolaan saapuvia asiakkaita ohjeistetaan edelleen turvaväleistä ja hygieniasta.

Uuden suosituksen mukaan henkilökunta käyttää kasvovisiiriä tai -maskia, ja sitä suositellaan myös kävijöille.

Iso kiinteistö ja avarat tilat, tapahtumien porrastaminen ja yleisön ohjaaminen talossa mahdollistavat riittävät turvavälit. Tapahtumatilojen enimmäiskapasiteettia on laskettu ja syksyn konsertteihin myydään rajoitettu määrä numeroimattomia lippuja. Tampere-talo on käsitelty kesäkuussa pitkävaikutteisella, bakteereja ja viruksia tuhoavalla katalyysipinnoitteella.

– Kesä-heinäkuu oli tilanteeseen nähden vilkas. Kaikkiaan 25 000 kävijää vieraili Stars on Stage -valokuvanäyttelyssä, Muumimuseossa ja ravintola Tuhtossa sekä osallistui yritystapahtumiin ja kokouksiin. Tampere-talon tapahtumista ei ole raportoitu yhtään koronatapausta, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas tiedotteessa.

Myös Tampere Filharmonian konsertit ja harjoitukset järjestetään turvallisuusohjeet huomioiden. Muusikot käyttävät kasvomaskia tai -visiiriä mahdollisuuksien mukaan.

– Huolehdimme yleisön ja muusikoidemme turvallisuudesta kaikin tavoin. Tampere Filharmonian konserteissa myös lava on rakennettu turvavälit huomioiden. Toivomme konserttivieraidenkin noudattavan maskisuositusta, jotta sekä yleisö että orkesteri pääsisivät nauttimaan yhteisistä kohtaamisista koko syksyn, Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen pohtii tiedotteessa.

Tampere-talon tilat ja kosketuspinnat on käsitelty bakteereja ja viruksia tuhoavalla pitkävaikutteisella katalyysipinnoitteella. Kesäkuussa koko kiinteistöön suihkutettu Nanoksin pinnoite on perinteistä desinfiointia merkittävästi tehokkaampi. Siivousta on tehostettu ja käsidesi- ja käsienpesupisteitä on talossa runsaasti. Tapahtumatiloissa ja auloissa on hygienia- ja turvaohjeita ja turvaetäisyyksistä muistuttavia tarroja.

– Ison talon ja avarien aula- ja tapahtumatilojen ansiosta pystymme huolehtimaan turvaväleistä ja porrastamaan yleisön kulkua. Tapahtumatilojen enimmäiskapasiteettia on laskettu turvavälien varmistamiseksi. Henkilökuntamme seuraa turvavälien toteutumista, sanoo Tampere-talon liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen tiedotteessa.

– Tampere-talon konsertit toteutetaan rajoitetulla yleisömäärällä, turvavälein ja numeroimattomin paikoin. Isoon saliin otamme enintään 800 katsojaa, kun sen maksimikapasiteetti on 2000. Pienen salin 500 katsojan enimmäiskapasiteetti on puolitettu, sanoo Nevalainen.

Tampere-talon tapahtumatoimisto Events Tampere tuottaa yritystapahtumia ja kongresseja ympäri Suomen turvallisuusjärjestelyt edellä. Toimiston tapahtumissa näkyy myös virtuaalitapahtumien kysynnän kasvu.

– Autamme mielellemme luomaan niin fyysisiä kuin virtuaalisiakin tapahtumia, jotka täyttävät asiakkaiden odotukset sekä tavoitteiden että turvallisuudenkin suhteen, sanoo liiketoimintajohtaja Katri Varjos tiedotteessa.

Konserttikausi käynnistyy Tampere Filharmonian kauden avauksella torstaina 27. elokuuta. Tampere-talon konsertit alkavat elokuun viimeisenä viikonloppuna Mimmit Musiikki yhdistää -lastenkonsertilla ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan 30-vuotisjuhlakonsertilla. Yritystapahtuma- ja kokouskauden aloittaa SDP:n puoluekokous 22.-24. elokuuta.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut