Kangasalalainen autourheilulupaus tavoittelee ammattilaisuraa – tällä kaudella tavoitteena Suomen mestaruus

Kangasalalaisen Leevi Lintukannon, 18, tavoitteena on tällä kaudella Suomen mestaruus.

Lintukanto on kaudesta 2019 ajanut Legends-luokassa. Tulokaskaudellaan hän voitti tulokasluokan mestaruuden, oli Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kolmas ja sijoittui Legendsien MM-kisoissa toiseksi.

Lintukanto on aiemmin ajanut kartingia.

– Ala-asteikäisenä kävin kokeilemassa. Tuntui, että tämä sopii minulle hyvin, Lintukanto kertoo.

Ajamisessa viehättää vauhti.

Juuri ennen haastattelua Lintukanto on tullut takaisin Suomeen Ranskasta, missä hän osallistui Nascar Whelen Euro Series -sarjan testipäiviin.

– Siellä meni ihan hyvin, Lintukanto sanoo.

– Pari päivää päästiin vetämään.

Lintukanto kertoo, että Nascar-auto on Legends-auton kanssa melko samanlainen: suurin ero on vaihdelaatikossa. Ranskan testipäivä oli ensimmäinen kerta, kun Lintukanto pääsi kokeilemaan Nascar-autoa.

Tällä kaudella korona on vaikuttanut kilpailuihin. Rata-SM-sarja typistyi kahteen viikonloppuun. Lintukallio ajoi heinäkuussa Botniaringin radalla voittaen kaikki Legends-lähdöt. Lisäksi Lintukanto otti nimiinsä Legendsien kierrosennätyksen kyseisellä radalla.

SM-sarjan kilpailut järjestetään elokuun lopulla Botniaringillä ja Alastarolla. Tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus.

– Ja tietysti jos saisi sen verran sponsoreita, että pääsisi ajamaan Euro Nascaria edes yhden kisan, Lintukanto suunnittelee.

Euro Nascarin voittaja saa sopimuksen Yhdysvaltain Nascar-sarjaan.

Lintukannon tavoitteena on saada autourheilusta itselleen ammatti. Ammattilaisuralle pääseminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys.

– Se vaatii tietysti paljon töitä ja hyviä tuloksia, Lintukanto toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut