Kasvomaskien käyttö on lisännyt roskisten tarvetta Tampereella – Väliaikaisia jäteastioita on tuotu keskustaan ainakin viisi

Kasvomaskien kasvanut käyttö on lisännyt myös roskisten tarvetta Tampereen keskustassa. Arkisto/Marita Itävuori
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Roskisten tarve on kasvanut Tampereella hengityssuojainten lisääntyneen käytön myötä. Asiasta tiedottaa Tampereen kaupunki.

Tampereen Infra on lisännyt jäteastioita keskustan vilkkaimmille paikoille pysäkkien läheisyyteen, jotta ihmisten ei tarvitsisi kuljettaa käytettyjä suojaimia pitkiä matkoja. Myös roskisten täyttymistä seurataan entistä aktiivisemmin, ja tyhjennyksiä tihennetään tarvittaessa. Osassa roska-astioita on hengityssuojaimen kuva, mutta niihin voi laittaa myös muuta sekajätettä.

Väliaikaisia 240 litran jäteastioita on tuotu Koskipuistoon Paapan kapakan pysäkin yhteyteen, linja-autoaseman kohdalle Hatanpään valtatielle, Keskustorille Hämeenkadun molemmin puolin sekä Aleksis Kiven kadulle Kelan kohdalla olevan pysäkin läheisyyteen.

Mikäli pysäkin roska-astia on täyttynyt, niin hengityssuojaimen voi käytön jälkeen laittaa takaisin muovipussiin ja pudottaa seuraavaan tyhjempään astiaan.

Tampereen Infra muistuttaa myös, että tölkkien ja pullojen kerääjät eivät aukoisi jäteastioita tarpeettomasti ja omalla toiminnallaan lisäisi yleistä epäsiisteyttä esimerkiksi jättämällä roska-astiat auki tai levittämällä roskia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut