Oletko kiinnostunut tukihenkilötoiminnasta? – Kaupunki etsii uusia kiinnostuneita Tampereella ja Orivedellä

Nyt etsitään taas Vuoden aikuista. Meriitit lasten ja nuorten kanssa tehdystä tai tehtävästä työstä katsotaan valintaperusteissa eduksi. Armi Suojanen/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunki etsii uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä.

Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään huhtikuussa kaksiosainen koulutus kahtena peräkkäisenä tiistai-iltana 22.9. ja 29.9.2020 kello 16.30–20.00. Koulutus pidetään Perheiden talossa (Itsenäisyydenkatu 21 B). Koulutukseen ilmoittaudutaan 13. syyskuuta mennessä. Koulutukseen kuuluu lisäksi henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittavana ajankohtana.

Kouluttajina ovat kaupungin perhepalvelujen työntekijät. Lisäksi paikalla on tukihenkilöitä, jotka kertovat kokemuksistaan tukihenkilönä toimimisesta. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa. Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa.

Tukihenkilön voi saada 7–17 -vuotias tamperelainen tai orivesiläinen lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää. Tukea kaipaavia lapsia ja nuoria on paljon, ja osa saattaa jonottaa omaa tukihenkilöään jopa yli vuoden. Varsinkin miehiä toivottaisiin enemmän mukaan toimintaan.

Tukihenkilöksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle.

Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista. Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut