Sinilevähavaintojen määrä on kasvanut Pirkanmaalla

Pirkanmaan järvien sinilevähavainnot ovat runsastuneet viikolla 34 säiden pysyessä lämpiminä ja sateettomina. Runsaasti sinilevää on havaittu Kangasalan Kirkkojärvellä.

Vähäisiä sinilevähavaintoja on tehty Ikaalisissa Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa sekä Hämylänlahdella, Nokialla Pyhäjärven Maatialanlahdella, Kuloveden Naarlahdella ja Tottijärvessä, Kangasalan Ukkijärvessä, Vesilahden kirkonkylän rannassa, Tampereella Pyynikin uimarannassa ja Näsijärvessä Rauhaniemen uimarannassa.

Näistä paikoista peräti kuusi on sellaista, joissa sinilevähavainto on tämän kesän ensimmäinen, tästä huolimatta Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden hieman normaalia vähemmän).

Valtakunnallisten leväseurantapaikkojen tilanne on tarkistettu alkuviikosta ja esimerkiksi Tampereen Pyynikin ja Rauhaniemen uimarannoissa ei enää tänään havaittu sinileviä.

Lisäksi yleisöhavainnon mukaan sinilevää on havaittu Lempäälän Mäyhäjärvessä ja Urjalan Rutajärvessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut