Sasky osti Pyynikiltä Haapasen huvilan

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunta on kokouksessaan 19.8.2020 tehnyt päätöksen myydä SASKY koulutuskuntayhtymälle (Sasky) Tampereen Pyynikillä osoitteessa Palomäentie 23 sijaitsevan Haapasen huvila – nimisen rakennuksen.

Kiinteistön kauppahinta on 1,4 miljoona euroa ja kaupan ehtona on, että kiinteistössä tullaan harjoittamaan opetustoimintaa.

Pyynikillä sijaitseva Tampereen palvelualan ammattiopisto fuusioitui Saskyyn 1.1.2017 alkaen. Opiskelijamäärät ovat nousseet noin 190 opiskelijasta 423 opiskelijaan kuluneen kolmen vuoden aikana. Sasky on aktiivisesti etsinyt lisäopetustiloja Koulukatu 18 lähiympäristöstä, jotta pystytään paremmin tarjoamaan opiskelijoille ja henkilökunnalle asiaankuuluvat opetus- ja työtilat.

Saskyn rakennustoimikunta tutustui kaupan kohteena olevaan kiinteistöön jo aiemmin ja totesi, että se soveltuisi tarkoitukseen. Haapasen huvila -niminen rakennus on rakennettu vuonna 1928 ja siinä on viimeksi toimi-nut nykytaiteen museo. Kiinteistössä on kokonaistilaa 889 neliömetriä kolmessa eri kerroksessa ja kiinteistö sijaitsee omalla, 1432 neliömetrin suuruisella tontilla.

Ensimmäisen ja toisen kerroksen tiloja on tarkoitus hyödyntää opetuskäytössä ja kolmannen kerroksen tiloja Saskyn yhteisten palveluiden ja hallinnon tarpeisiin. Lisäksi Saskyn tytäryhtiö Aiko Academy Oy tarvitsee lisää työ- ja kokoustilaa, ja yhtiö on ilmoittanut kiinnostuksensa tulemaan vuokralle kyseiseen kiinteistöön.

Kiinteistön hankinta lisää Tampereella käytössä olevien tilojen määrää, jota opetus akuutisti tarvitsee. Välimatka Palomäentie 23 ja Koulukatu 18 välillä on noin 500 metriä, mikä mahdollistaa Palomäentien opiskelijoi-den ruokailun Koulukadun tiloissa.

Lisäksi Palomäentien opiskelijat pystyvät hyödyntämään TPA:n Koulukadun opiskelijahuollon ja -hallinnon palveluita (kuraattori- ja psykologipalvelu, opintotoimisto, opinto-ohjaus) ilman lisäkustannuksia. Opetusaloista Palomäentielle on ensimmäisessä vaiheessa siirtymässä ohjelmistokehittäjäkoulutus (entinen datanomikoulutus).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut