Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupunki myy historiallisesti arvokkaan huvilan Pyynikiltä – rakennukseen suunnitellaan opetustoimintaa

Tampereen kaupunki myy rakennushistoriallisesti arvokkaan Haapasen huvilan tontteineen SASKY-koulutuskuntayhtymälle. Kauppahinta on 1,4 miljoonaa euroa.

Pyynikillä sijaitseva huvila myydään SASKY:lle sillä ehdolla, että he voivat harjoittaa siellä opetustoimintaa. Asiasta päätti asunto- ja kiinteistölautakunta.

Haapasen huvilassa on toiminut viimeksi nykytaiteen museo. Huvila on vuodelta 1928 eikä sitä saa purkaa.

Kaupungilla ei kuitenkaan ole huvilalle käyttöä ja se on ollut jo muutaman vuoden tyhjillään. Kiinteistökokonaisuus on ollut myynnissä vuodesta 2016. Hyväksyttäviä ja käypää markkina-arvoa vastaavia ostotarjouksia ei ole aiemmin saatu.

Tontin pinta-ala on 1432 neliömetriä.

Asemakaavassa tontti on osoitettu kaavamerkinnällä ALY eli se on asuin-, liike- ja kulttuuritoimintojen korttelialue, jolle saa sijoittaa kulttuuriympäristöön soveltuvaa häiriötöntä kulttuuri- ja liiketoimintaa palvelevaa yksityistä tai julkista tilaa sekä ympäristöön soveltuvaa muuta työpaikkatoimintaa. Kaupungin näkemyksen mukaan SASKY:n harjoittama opetustoiminta ja siihen liittyvä hallinto soveltuvat alueelle.