Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyynikin kesäteatteri viettää 65-vuotisjuhlaa – "Vaikeiden aikojen keskellä on muistettava iloita pienistäkin asioista"

Pyynikin kesäteatterilla on sunnuntaina 23.8. kello 15.00 alkava juhla. Kesäpäivä Pyynikillä - Pyynikin kesäteatteri 65 vuotta tuo näyttämölle kattauksen klovneriaa, musiikkia, monologeja ja teatteri-improvisaatiota paikallisten ammattilaisten toteuttamana.

– Aloite tapahtuman järjestämiseksi tuli Tampereen freelance-näyttelijät -yhdistykseltä, joka halusi järjestää hyväntekeväisyyskonsertin kesäteatterin hyväksi. Hyvin nopeasti ajatus kääntyi vuosipäivän juhlimiseen yhdessä yleisön kanssa, sillä monille tämä olisi muuten ollut ensimmäinen kesä vuosiin tai vuosikymmeniin ilman käyntiä Pyynikin kesäteatterissa, kertoo Pyynikin kesäteatterisäätiön toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Mukaan ohjelmaa toteuttamaan lähtivät myös Tampereen Taiteellinen Kuoro ja Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli sekä useita kesäteatterin lavalta tuttuja näyttelijöitä. Mukana ovat Sanna Majanlahti, Jyrki Mänttäri, Kaisa Hela, Markku Toikka, Kirsi-Kaisa Sinisalo, Juha-Matti Koskela ja Ronja Alatalo.

Vieraiksi tapahtumaan saadaan lisäksi näyttelijä Eila Roine ja emeritusprofessori Panu Rajala, jotka ovat luvanneet kertoa yleisölle muistojaan Pyynikin kesäteatteriin liittyen. Juontajina ovat Mari Turunen ja Karoliina Blackburn.

– Voisi luulla, ettei tänä vuonna ole paljon syytä juhlaan. Kuitenkin juuri vaikeiden aikojen keskellä on muistettava iloita pienistäkin asioista. Haluamme yhdessä yleisön kanssa juhlistaa paitsi kesäteatterin 65-vuotista historiaa, myös sitä että toiminta jatkuu vielä tämän kesän jälkeenkin, kertoo Suurhasko.

– Kesän 2021 suunnitelmat eivät vielä ole valmiita kerrottavaksi, mutta edistyvät olosuhteisiin nähden hyvin.

Kesäpäivä Pyynikillä ei ole pönötysjuhla vaan mahdollisuus nauttia laadukkaasta ohjelmasta rennosti, vastuullisuutta unohtamatta. Tervetulleeksi toivotetaan niin kanta-asiakkaat kuin ensikertalaisetkin, kaikki terveenä ja flunssaoireettomana paikalle saapuvat.

Koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen on huomioitu tapahtuman järjestelyissä viranomaismääräyksiä tiukemmin. Katsomossa on käytössä vain 450 istumapaikkaa, kun normaalisti siihen mahtuu 836 katsojaa. Jokaisen seurueen väliin jätetään sivusuunnassa kaksi tyhjää istumapaikkaa, jotta turvavälit toteutuvat.