Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden paras karikatyyrien kohde valitsi parhaan karikatyyrin itsestään – Rouvalia eivät raamit pidättele ja tekijä löytyi Nokialta

Vuoden Karikatyypiksi nimetty Tampere Filharmonian kapellimestari Santtu-Matias Rouvali on valinnut hänestä tehdyistä karikatyyreistä itselleen mieluisimman.

Rouvalin suosikki on nokialaisen kuvittajan Satu Cozensin työ ”Rouvalia eivät raamit pidättele”.

Rouvali valittiin heinäkuussa Vuoden karikatyypiksi. Valinnan teki Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä näyttelijä Heikki Kinnusen kanssa. Valinta oli Rouvalille yllätys.

Cozensin mielestä Rouvalin piirtäminen oli virkistävää, vaikkakin mallin sopusuhtaisten ja tasapainoisten kasvonpiirteiden takia melko haastavaa.

– Jos ilmiselviä venytyksen ja vanutuksen kohteita ei kasvoista helposti löydy, ei karrikoidessa pääse välttämättä suuresti revittelemään ilman, että näköisyys kärsii, pohtii Cozens killan tiedotteessa.

Skarpit-killan ammattilaiset taiteilivat Rouvalista 13 erilaista karikatyyri- tai pilapiirrosteosta.

"Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!